"Būtina užtikrinti stabilius valstybės finansus ir tada apsisprendimas dėl euro bus mūsų rankose", - antradienį interviu Žinių radijui sakė N.Udrėnas.

"Euras turi būti ne kaip tikslas, bet turime būti tokioje situacijoje, kad mes valdytume procesą ir pasirinktume tai, kas būtų Lietuvai naudingiausia toje situacijoje", - kalbėjo prezidentės patarėjas.

Anot N.Udrėno, galimybių atitikti Mastrichto kriterijus, tarp jų ir infliacijos, Lietuva turi.

"Tikėtina, kad dėl mažėjančių naftos, kuro kainų, galėtume tenkinti ir šitą kriterijų", - sakė N.Udrėnas.

Lietuvos Vyriausybė siekia prie euro zonos prijungti 2014 metais.

Į euro zoną gali stoti šalis, kurios biudžeto deficitas yra ne didesnis nei 3 proc. BVP, o viešojo sektoriaus skola neviršija 60 proc. BVP. Be to, vidutinė metinė infliacija negali viršyti ribos, kuri apskaičiuojama prie trijų mažiausių infliacijų ES valstybėse vidurkio pridėjus 1,5 procentinio punkto.

Dėl per didelės infliacijos Lietuvai nepavyko įsivesti euro 2007 metais. Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, Latvija įsivesti eurą taip pat planuoja 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)