„Planuojama, kad nuo 2,5 iki 4 metų užtruks, kad turizmo sektoriaus skaičiai sugrįžtų į 2019 metų lygį. Matome, kad didysis lūžio taškas yra 2021 metų pabaiga – 2022-ųjų pradžia“, – „Nasdaq Vilnius“ surengtame įmonių vadovų susitikime su investuotojais pirmadienį sakė Audronė Keinytė.

„Tam didžiausią postūmį padarys vakcinacija – tikimasi, kad tuomet keliaujančiųjų skaičiai atsigaus pakankamai staigiai“, – pridūrė ji.

A. Keinytės teigimu, kol kas sunku prognozuoti, kada „Novaturo“ apyvarta galėtų grįžti į 2019-ųjų lygį, tačiau, remiantis ekspertų prognozėmis, to būtų galima tikėtis 2022 arba 2023 metais.

Anot jos, žmones nuo kelionių šiuo metu vis dar sulaiko apribojimai bei gana lėtai vykstanti viruso kontrolė.

„Novaturas“ balandį skelbė pirmąjį ketvirtį uždirbęs 200 tūkst. eurų grynojo pelno, įmonės EBITDA siekė 615 tūkst. eurų (prieš metus buvo neigiama – 190 tūkst. eurų).

„Pirmasis ketvirtis turizmo sektoriui niekuomet nėra tas pelną generuojantis ketvirtis. Atsižvelgiant į tai, kad veiklos apimtys pirmąjį ketvirtį dar nebuvo atstatytos į įprastas vėžes, buvo atlikta daug įvairiausių krizės valdymo sprendimų, sugeneravome EBITDA, kurios ir įprastos veiklos metais nesugeneruodavome“, – pabrėžė A. Keinytė.

10,25 proc. „Novaturo“ akcijų priklauso bendrovei „Rendez Vous“, po 9,99 proc. – „Moonrider“ ir „Girtekos“ valdytojai „ME investicija“.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)