„Novaturo“ grupės vadovės Audronės Keinytės teigimu, garantijos ir draudimas užtikrina, kad iš keliautojų gauti pinigai už ateities keliones yra apdrausti.

„Atsižvelgdami į šiuo metu planuojamas kitų metų veiklos apimtis, nusprendėme 9 mln. eurų garantijas taikyti jau nuo 2021 metų pradžios. Jeigu veiklos apimtys kitais metais būtų didesnės nei dabar, planuojame, panaudosime ir likusius 2 mln. iš garantinio draudimo. Šis kelionių organizatoriams privalomas garantinis draudimas yra vienas svarbiausių saugiklių, saugojančių keliautojų interesus“, – pranešime sakė A. Keinytė.

Įmonė taip pat pasinaudojo „Invegos“ kelionių organizatoriams skirta garantija gauti iš draudimo įmonių ar finansų įstaigų privalomų prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimą, pagal kurią „Luminor“ bankui suteikta 539 tūkst. eurų garantija.

Kelionių organizatorių visose Baltijos šalyse prievolės turi būti užtikrinamos laidavimo draudimu arba banko garantija. Tokiu būdu kelionių organizatorius apdraudžia savo atsakomybę keliautojams suteikti užsakytas paslaugas, o tuo atveju, kai paslaugos suteikimas negalimas – grąžinti keliautojams už paslaugą sumokėtus pinigus.

Jei kelionių organizatorius negali įgyvendinti savo įsipareigojimų, tada draudikas įsipareigoja kompensuoti keliautojų patirtas išlaidas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)