Tai numatyta „Novaturo“ ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pirmadienį pasirašytame susitarime dėl prestižo apmokestinimo. Taip pat sutarta, kad pelno mokesčio delspinigiai ir bauda bendrovei nebus skaičiuojami, per „NasdaqVilniaus biržą pranešė „Novaturas“.

Susitarime numatyta, kad „Novaturas“ 2019-2023 metais mokės pelno mokestį nuo apmokestinamųjų pajamų, neatėmus iš jų prestižo amortizacijos. „Novaturo“ teigimu, susitarimas leido bendrovei fiksuoti savo kaštus, nesileidžiant į mokestinį ginčą dėl teisės aktų reikalavimų, kuriais nėra susiformavusi aiški teismų praktika, taikymo.

„Bendrovės vadovybė, atsižvelgdama į susidariusią ekonominę situaciją bei į tai, kad įmonė yra įtraukta į juridinių asmenų, kuriems be pateikto prašymo taikomos mokestinės pagalbos priemonės dėl COVID-19, sąrašą, pasibaigus ekstremaliajai situacijai, ketina kreiptis VMI su prašymu sudaryti mokestinės paskolos sutartį“, – teigiama „Novaturo“ pranešime.

Anot „Novaturo“, susitarimo su VMI efektas bus įvertintas ir atvaizduotas užbaigus bendrovės 2019 metų metinių finansinių ataskaitų auditą.

VMI vertinimu, bendrovė 2014-2018 metų laikotarpiu prestižo, susidariusio dėl 2007 metais įvykusio „Novaturo“ akcijų įsigijimo ir 2008 metais įvykusio „Central European Tour Operator“ prijungimo prie įmonės, amortizacijos sąnaudas nepagrįstai priskyrė leidžiamiems atskaitymams pelno mokesčio tikslais.

VMI nuomone, 2008-2011 metais susidaręs mokestinis nuostolis, susijęs su prestižo amortizavimu, taip pat negalėjo būti panaudotas (perkeltas) apskaičiuojant 2014-2018 metų laikotarpio apmokestinamąjį pelną.

„Novaturas“ nesutiko su VMI vertinimais, atsižvelgdamas į 2013 metais VMI atlikto mokestinio tyrimo rezultatus, kurio metu nebuvo pateikta pastebėjimų dėl prestižo amortizacijos, taip pat į teisės aktų nuostatas, reglamentuojančias prestižo amortizavimą pelno mokesčio tikslais, kurios nėra pasikeitusios.

„Siekdamos minimizuoti kaštus ir išvengti daug abipusių pastangų ir materialinių bei laiko išteklių reikalaujančio proceso ir taip nesileisti į ilgai trunkantį potencialų mokestinį ginčą, po užtrukusių derybų ir diskusijų dėl pasikeitusio VMI požiūrio į teisės normų, susijusių su prestižo apmokestinimu, taikymą, bendrovė ir VMI priėmė sprendimą susitarti dėl mokesčio dydžio“, – nurodė „Novaturas“.

„Novaturas“ per šių metų pirmąjį ketvirtį patyrė 353 tūkst. eurų konsoliduotų nuostolių (pernai – 148 tūkst. eurų nuostolių), konsoliduotos grupės pajamos siekė 23,363 mln. eurų – 18,9 proc. mažiau (28,806 mln. eurų)

Šiemet sausį-kovą bendrovė aptarnavo 31,2 tūkst. klientų – 24 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu (41,1 tūkst.).

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)