Kaip per „Nasdaq“ Vilnaus biržą pranešė „Novaturas“, kovo pirmosiomis dienomis grąžinami pinigai pasieks paskutinius keliautojus.

„Pinigai keliautojams grąžinami laikantis laukiančiųjų eiliškumo pagal anksčiausiai atšauktas keliones“, – teigia bendrovė.

Pasak jos, paspartinti pinigų už neįvykusias keliones grąžinimą „Novaturui“ leido sausio mėnesio susitarimas su Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei „Invega“ dėl papildomos lengvatinės 1 mln. 18 tūkst. eurų paskolos atsiskaitymams už neįvykusias keliones. Iš viso Lietuvos keliautojams grąžinta 4 mln. eurų – 98 proc. visų už neįvykusias keliones sumokėtų pinigų.

„Pirmuosius grąžinimus pradėjome dar praėjusių metų liepos mėnesį. Tenka pripažinti, kad grąžinimų procesas nevyko taip sklandžiai kaip tikėjomės, tačiau džiaugiamės radę kompromisus su skatinimo priemones mums suteikusiomis institucijomis ir galėdami atsiskaityti su keliautojais“, – sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

Jos teigimu, kol kas dėl pinigų grąžinimo prašymuose ar rezervacijų formose pateiktų netikslių duomenų, pinigai dar nėra grąžinti už 160 rezervacijų.

Tuo metu Latvijoje ir Estijoje, pasak „Novaturo“, atsiskaitymai baigti, sumos atitinkamai siekia 1,4 mln. ir 3,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)