„Šis plėtros etapas – vienas iš pirmųjų žingsnių, kuriant visos „Storebrand“ grupės kompetencijų centrą Vilniuje, – sako Siw E. Seland, „Storebrand Baltic” vadovė. – Pradėję veiklą Lietuvoje, planavome perkelti į jūsų sostinę apie 15 proc. visos grupės verslo funkcijų. Praktika parodė, kad vietiniai specialistai nuolat viršija mūsų lūkesčius, todėl renkamės Lietuvą kaip antruosius mūsų įmonių grupės namus. Čia ne tik praplėsime savo darbuotojų gretas, bet ir stiprinsime grupės veiklos procesus.“

Vilniuje įsikūrusiame „Storebrand“ padalinyje per metus darbuotojų skaičius padvigubėjo ir pasiekė 270, o per kelis mėnesius komanda turėtų išaugti iki daugiau nei 300 žmonių. Bendrovė įžengė į Lietuvą 2007 m.

„Tai dar vienas pavyzdys, kai Lietuvoje pasiekti realūs veiklos rezultatai viršija drąsiausius investuotojų planus. Tikiuosi, kad šis plėtros etapas bus itin sėkmingas ir paskatins naujų „Storebrand“ investicinių projektų įgyvendinimą Lietuvoje“, – sako Milda Dargužaitė, VšĮ „Investuok Lietuvoje” generalinė direktorė.

Kaip teigiama pranešime, naujojo IT padalinio darbinė kalba bus anglų, o kiti Vilniaus centro darbuotojai intensyvių kursų metu išmoksta norvegų ar švedų kalbas.

„Storebrand“ (Norvegija) grupė veiklą pradėjo dar 1767 m. ir yra pirmaujanti pensijų, gyvybės bei sveikatos draudimo bei bankininkystės ir turto valdymo paslaugų teikėja Šiaurės šalių rinkose. Grupė turi atstovybes Švedijoje, Lietuvoje ir Norvegijoje, kur įsikūrusi pagrindinė bendrovės būstinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)