Rašoma, kad nors Norvegijos valdžia dar šių metų pradžioje svarstė galimybę drausti „Huawei“ įrangos naudojimą kuriant šalies 5G tinklą, kompanijai buvo uždegta žalia šviesa siūlyti savo įrangą.

Tarptautinė telekomunikacijų bendrovė „Telenor“, turinti 182 mln. abonentų aštuoniose Europos bei Azijos šalyse, dar 2009 m. pasirašė savo pirmąją didelę sutartį su „Huawei“. Prabėgus dešimtmečiui nuo šio momento, šios Norvegijos kompanijos ir „Huawei“ draugystė gali dar labiau sustiprėti.

Valstybės kontroliuojamas didžiausias Norvegijos telekomunikacijų paslaugų teikėjas „Telenor“ iki šių metų pabaigos planuoja atrinkti 5G technologijų tiekėjus, kurie padėtų pasirengti komerciniam 5G ryšio naudojimui 2020-aisiais. „Huawei“ atstovai viliasi, kad jiems pavyks pasirašyti sutartį.

„Mes labai džiaugiamės, kad vis daugiau šalių suteikia galimybę mums prisidėti prie 5G tinklų kūrimo. Nuolat kartojame, kad jau daugiau nei 50 valstybių yra pasirašiusios sutartis su „Huawei“, iš kurių 28 –Europos šalys. Tai rodo pasitikėjimą mumis ir mūsų gaminama 5G įranga“, – sako „Huawei Technologies“ vadovas Baltijos šalyse Ricky Chen.

Kompanijos atstovas pabrėžia, kad 5G technologija jau šiandien yra tapusi pagrindu naujų pramonės šakų atsiradimui bei lemia papildomų darbo vietų kūrimąsi. Taip pat neabejojama, kad netolimoje ateityje minėtos technologijos reikšmė ekonomikai dar labiau išaugs.

Remiantis IHS ataskaitos duomenimis, iki 2035 m. viso pasaulio BVP dėl 5G kuriamos pridėtinės vertės augs daugiau nei 3 trln. eurų. Taip pat bus sukurta 22 mln. darbo vietų visame pasaulyje, iš kurių 6 mln. – Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)