Pernai Lietuvoje nusprendusi įsikurti bendrovė naujajame komplekse sukurs naujas 79 metalo apdirbimo darbo vietas. Klaipėdoje „HugaasGruppen“ gamins ir apdirbs įvairias plieno konstrukcijas, naudojamas pramoninės gamybos, žemės ūkio, sporto ir kitų ūkio sričių pastatų statyboje.

„Pernai pradėjome dirbti Gargžduose. Komandai rodant puikius rezultatus, užbaigėme visą verslo planą Lietuvai ir norime išvystyti didelę gamyklą Klaipėdoje. Ji reikalinga gamybos procesų efektyvinimui ir naujos modernios įrangos įdiegimui, – sako Roaras Aarhaugas, „HugaasGruppen” valdybos pirmininkas. – Žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos Lietuva mums pasirodė patraukli, nes matome savo produktams rinkos plėtros perspektyvas Rytų ir Centrinėje Europoje. Gerai išvystyta Klaipėdos infrastruktūra ir patogi geografinė padėtis leis mums greitai pasiekti reikiamas rinkas ir naudotis žaliavų tiekimu.“

Bendrovė didžiąją dalį Lietuvoje gaminamos produkcijos eksportuoja į Norvegiją. Lietuviai atsakingi ne tik už kokybiškų gaminių pristatymą užsakovams, bet taip pat ir už pastatų konstrukcijų surinkimą vietoje.

„HugaasGruppen” plieno konstrukcijos skirtos pramoninės paskirties pastatų statybai, dėl to produktams keliami aukšti patikimumo reikalavimai. Naujoje gamykloje kompanija ketina išplėsti gaminamos produkcijos asortimentą, nauja įranga padidins tikslumą ir kokybę.

„Surenkamų plieno konstrukcijų pastatai itin populiarūs tiek Skandinavijoje, tiek kitose Vakarų Europos šalyse. Naujame gamybos komplekse norvegų investuotojai ne tik sukurs modernias ir gerai apmokamas darbo vietas, bet ir perduos naujausias surenkamų plieno konstrukcijų projektavimo bei gamybos technologijų žinias vietos specialistams“, – pranešime cituojama Milda Dargužaitė, VšĮ “Investuok Lietuvoje” generalinė direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)