„Sudarę sandorį, galime didžiuotis tapę antruoju pagal dydį Europos savitarnos parduotuvių tinklu. Visos jo dalys yra lyderiai savo šalių rinkose, ir mums didelė garbė imtis darbo toliau vystyti šiuos prekių ženklus Suomijoje, Estijoje ir Lietuvoje“, – pabrėžė „Reitan Servicehandel“ vadovas Magnusas Reitanas.

Didžiąją dalį apyvartos Suomijoje, Estijoje ir Lietuvoje iki šiol sudaro tradicinės spaudos kioskų prekės – tabako gaminiai, žurnalai ir loterijos bilietai. O kioskų tinklai „Narvesen“ ir „Pressbyrån“sėkmingai plėtoja naujo tipo produktų, tokių kaip greitas maistas, gėrimai ir el. paslaugos, pardavimus.

„Mūsų tinklo turimos kompetencijos ženkliai prisidės prie pelningesnių produktų plėtros. Žinoma, nesame visiškai tikri, kad rinkos poreikiai Suomijoje, Estijoje ir Lietuvoje bus tokie patys kaip Skandinavijoje ir Latvijoje. Todėl pradžioje remsimės įsigytų tinklų kompetencija ir vietos rinkos žiniomis“, – sakė M. Reitanas.

„R-kioski“ tinklą sudaro „R-kioski“ tinklas Suomijoje, „R-kiosk“ Estijoje bei Lietuvoje ir „Lietuvos spauda“ spaudos parduotuvės Lietuvoje. 2011 m. gruodžio 31 d. duomenimis, bendras šio tinklo mažmeninės prekybos vietų skaičius buvo 1 480, o metinė „R-kioski“ apyvarta siekė 1,39 mlrd. litų (3 mlrd. Norvegijos kronų).

2011 metais „Reitan Servicehandel“ apyvarta iš bendrovės veiklos Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje ir Latvijoje buvo 5,11 mlrd. Lt (11 mlrd. Norvegijos kronų). Šiais metais tinklo apyvarta turėtų išaugti beveik 30 procentų – iki beveik 6,51 mlrd. litų (14 mlrd. Norvegijos kronų), prognozuoja bendrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)