Kaip rašo „Lietuvos rytas”, 37 metų Vaidai Šidlauskienei atlyginimas kiekvieną mėnesį vėluoja jau daugiau nei metus. Iš pradžių uždarbį ji, Ukmergės ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja, gaudavo keliomis dienomis vėliau, dabar – jau mėnesiu.

Moteris, kaip ir jos kolegės, kaskart turi sugalvoti priežastį, kodėl jai reikalingi pinigai. Tam skirtas specialus prašymo blankas.

Ukmergės ligoninės direktorius Algimantas Velička neneigė, kad jo vadovaujama įstaiga turi rimtų finansinių bėdų. Direktorius neneigė, kad kaskart ragina pavaldinius rašyti prašymą, kam jiems reikia atlyginimo. Tai vadovui neatrodo keista – taip jis išsiaiškina, ką nepriteklius smarkiau prirėmė prie sienos.

Išsireikalauti atlyginimą iš darbdavių padedančios įmonės „Tavo alga“, veikiančios vos tris mėnesius, klientų neatgautas uždarbis sudaro septynženklę sumą. Vienas jų pernai iš darbdavio neatgavo 130 tūkst. litų.

Vienas šios įmonės klientas atlyginimo negavo nuo 1999-ųjų. Pernai jis išėjo iš darbovietės, kuri dešimtmetį nemokėjo jam atlyginimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)