aA
Nacionalinis japonų patiekalas ant Kūčių stalo šiemet turbūt nustebintų tik kaime gyvenančią močiutę. Visgi tradiciniam stalui sušiai suteikia įvairovės.
© T. Šimkaus nuotr.

DELFI kalbinti greitojo maisto japonų restoranų savininkai teigė, kad pastaraisiais metais sušiai Lietuvoje išpopuliarėjo taip, kad kai kuriems išankstinių užsakymų nepateikusiems klientams niekuo negali padėti.

Vilniuje, Kaune ir Jonavoje veikiančių „Sushi way“ vadovas Adomas Vencevičius teigė, kad šventiniu laikotarpiu sušių pardavimai išauga kelis kartus.

„Dažnai klientai nepateikę išankstinių užsakymų taip ir lieka be jų. Šventiniu laikotarpiu dirbame visu pajėgumu ir praktiškai jau antrus metus samdome papildomų darbuotojų.

Išankstinius užsakymus pradedame priiminėti nuo gruodžio pradžios ir tai tęsiasi maždaug iki gruodžio 20 dienos. Paskui fiziškai nebeįmanoma pagaminti tiek užsakymų, kiek kartais turime“, – pasakojo jis.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje restoranus turinčio „Sushi Express“ tinklo vadovas Valdas Meržvinskas taip pat teigė, jog Kūčių dieną jų pardavimai išauga kelis kartus.

„Tuo metu dirba daugiau žmonių, kad patenkintų tą išaugusį poreikį. Būtų gerai, jei žmonės užsisakytų iš anksto. Kai kurie jau yra susidūrę su ta problema, tai užsisako bent jau dieną prieš“, – sakė jis.

Norinčius sušių Kūčioms ragina paskubėti – visiems gali ir neužtekti
© DELFI / Robertas Narmontas

Perka rinkinius

V. Meržvinskas dėstė, kad sušiai populiariausi tarp žmonių, kurie daug dirba, turi mažiau laiko.

„Dažniausiai perka rinkinius, kad būtų didesniam žmonių kiekius“, – pasakojo jis.

A. Vencevičius taip pat teigė, kad rinkiniai tarp klientų populiariausi. „Žmonės dažnai renkasi rinkinius, kuriuose yra nuo 48 iki 88 gabaliukų“, – sakė jis.

„Populiariausi sušiai – „Filadelfija“ ir „Kalifornija“. Tai sušiai, kurių sudėtyje yra jūros gėrybės: lašiša, ikrai, daržovės“, – dėstė „Sushi way“ vadovas.

Norinčius sušių Kūčioms ragina paskubėti – visiems gali ir neužtekti
© DELFI / Modesta Meškė

Tinka ir Naujiesiems

A. Vencevičius paaiškino, kad sušių rinkiniai paįvairina šventinį stalą – vis dažniau ant Kūčių stalo galima pamatyti japonų ar kinų virtuvę.

„Pardavimai per Kūčias išauga 4–6 kartus. Beje, Naujiesiems metams užsakymų kiekis būna dar didesnis. Šios šventės fone sušių rinkinys labai dera.

Dar pastebime, kas vis daugiau juridinių asmenų, t.y. įmonių savo šventiniams vakarėliams užsisako sušių rinkinių.

Visiems daug atrakcijos sukelia sušių valgymas bambukinėmis lazdelėmis, tai – kažkas naujesnio nei įprasti stalo įrankiai“, – pasakojo jis.

Pašnekovo teigimu, šiandien daug žmonių yra susirūpinę savo mityba, nori nekaloringo maisto, be konservantų, kad patiekalai suteiktų daugiau pasitenkinimo ir malonumo, o ne tik leistų prisivalgyti.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Ispanijos taksistai streikuoja prieš pavėžėjimo programėles (1)

Madrido taksi vairuotojai pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką prieš internetinius...

Mačiulis savaip pažiūrėjo į dešimties metų iššūkį: statistika, kurią pamirštame (179)

Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusį 10 metų pokyčių iššūkį įgyvendino ir ekonomistas...

Virginijus Sinkevičius susitiko su „Google“ vadovu (3)

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius Varšuvoje susitiko su „Google“...

Prancūzija skyrė 50 mln. eurų baudą „Google“

Prancūzijos duomenų apsaugos tarnyba (CNIL) pranešė skirianti 50 mln. eurų baudą „Google“....

„Facebook“ šiemet Airijoje sukurs 1000 darbo vietų

„Facebook“ šiemet Airijoje sukurs 1000 darbo vietų, bendrovės vykdomąją direktorę Sheryl...

Top naujienos

Dakaro aidas: Vanago šuolis nosimi į žemę ir Gelažninko smėlyje pamestas motociklas (3)

Šių metų Dakaras Lietuvai ypač sėkmingas – parvežti net du rekordai: 24 vieta galutinėje...

Prezidentinę kampaniją Skvernelis pradeda labai rizikuodamas (226)

Prezidentinę kampaniją Saulius Skvernelis pradeda reitingų duobėje, pirmą kartą jo karjeroje...

Mačiulis sudalyvavo 10 metų iššūkyje: pažiūrėkite į Lietuvos skaičius (179)

Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusį 10 metų pokyčių iššūkį įgyvendino ir ekonomistas...

Perspėja: dešimtys tūkstančių JK gyvenančių ES piliečių po „Brexit“ gali tapti nelegaliais gyventojais (77)

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos reikalavimas visiems JK gyvenantiems ES...

Tragiškai žuvo perspektyvi Lietuvos rankininkė (110)

Lietuvos rankinio federacija (LRF) pirmadienį pranešė, kad eidama 22-uosius metus tragiškai...

Pirkėjai nusigręžia nuo daug žadėjusio rajono: koją kiša vienas „bet“ (86)

Vilniaus šiaurinėje dalyje įsikūręs Santariškių mikrorajonas išsisikiria ne tik kaip medicinos...

Tai žinoti privalo visi: kepimo metu darant vieną klaidą gresia susirgti vėžiu (20)

Medikai ir maisto gaminių žinovai įspėja: negalite gyventi be skrudintų bulvyčių , bulvių...

Žmones su negalia restorane įdarbinęs olandas nustebo išvydęs lietuvių reakciją (1)

Rudens pradžioje Vilniuje duris pravėrė naujas restoranas „Pirmas blynas“, kurio įkūrėjas...

„Chimki“ direktorius iškėlė Kurtinaičiui aiškius tikslus (9)

Patekimas į Eurolygos atkrintamąsias – toks pagrindinis Rimo Kurtinaičio, pirmadienį grįžusio...

Kūdikis išmiega visą naktį neprabusdamas: profesoriaus įžvalgos jūsų nepradžiugins (2)

Visi tėvai nori, kad jų mažyliai būtų sveiki ir laimingi. Jie taip pat nieko prieš, kad...