Būtent tokia dilema dabar kyla užsukus į Panevėžyje, Klaipėdos g., esantį prekybos tinklą. Investavęs apie 350 tūkst. eurų prekybos tinklas „Norfa“ dar gruodžio mėnesį atvėrė duris tame pačiame pastate, kuriame „Maxima“ parduotuvė veikia jau 17 metų.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad šią vietą naujai parduotuvei prekybos tinklas pasirinko dėl vietos: „Atsidarėme, nes čia patogi vieta: arti pirkėjų miegamuosiuose rajonuose“. Prekybos tinklas patalpas nuomoja.

„Tiek „Maxima“, tiek „Norfa“ turi savo pirkėjus. Dalis – lojalūs vienam, dalis – kitam, o dar kiti yra migruojantys pirkėjai, kurie stebi, kur geriau pirkti tam tikru metu, medžioja akcijas. Mes manome, kad dėl tokios kaimynystės laimės pirkėjas. Konkurencijos nebijome. Manome, kad galime pasiūlyti optimalų prekės ir kainos kokybės santykį ir jaučiamės normaliai, prekiaudami šalia „Maximos“, komentavo prekybos tinklo „Norfa“ atstovas.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė sakė, kad pastatas, kuriame šiuo metu veikia „Maxima“ ir „Norfa“ parduotuvės priklauso dviem savininkams.

„Tad dalis patalpų priklauso mums, kita – dar vienam savininkui, kuris ir priėmė sprendimą patalpas išnuomoti kitam prekybos tinklui. Taip, tai – nedažna situacija, tačiau ji nėra unikali“, pripažino pašnekovė.

Pasak R. Saulytės, sėkmingai įsikūrusios kaimynystėje „Maxima“ ir „Norfa“ parduotuvės veikia ir Šiauliuose, Tilžės prekybos centre.

„Taigi turime patirties, dirbant artimoje kaimynystėje. Be to, Lietuvoje yra nemažai miestų ir miestelių, kuriuose konkuruojame su kitais prekybos tinklai, kartu ir „Norfa“, tęsė ji.

Kalbėdama apie Panevėžyje esančią „Maxima“ parduotuvę, kurios kaimynu ką tik tapo „Norfa“, R. Saulytė sakė, kad pasitraukti ir uždaryti parduotuvės planų nėra.

Pernai pabaigoje kaip tik buvo užbaigti šios parduotuvės atnaujinimo darbai. Investicijos siekė beveik 1,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (463)