Bendrovė praneša, kad gruodžio 24 dieną visos „Norfos“ dirbs dvi valandas, o gruodžio 31–ąją – valanda trumpiau.

Šiemet balandį „Norfos“ parduotuvės sekmadieniais pradėjo dirbti 2–3 valandomis trumpiau, o nuo lapkričio 4 dienos darbo laikas sekmadieniais trumpės dar labiau.

Didžiosios „Norfos“ parduotuvės sekmadieniais dirbs dviem valandom trumpiau (nuo 10 val. iki 20 val.), o mažosios valanda vėliau pradės darbą rytais – bus atidaromos nuo 10 val., o ne nuo 9 val., kaip iki šiol, ir veiks iki 16 val.

Išimties tvarka, kai kurios parduotuvės, esančios šalia žmonių susibūrimų vietų – bažnyčių ar turgelių, dirbs ilgiau.

„Norfos“ savininkai kartoja esantys įsitikinę, kad prekyba šventinėmis ir poilsio dienomis turėtų būti ribojama.

Prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės pirmąją Kalėdų dieną taip pat nedirbs, o kitomis žiemos švenčių dienomis darbo laikas bus trumpinamas.

„Maximos“ pirmąją Kalėdų dieną irgi bus uždarytos, pirmąją Naujų metų dieną parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

Šiuo metu šalyje veikia 141 „Norfos“ parduotuvė. 2019 metais Lietuvoje planuoja atidaryti 10 naujų ir atnaujintų tinklo parduotuvių.

„Rimi“ šiuo metu priklauso 57, o „Maximai“ – 245 parduotuvės.

„Lidl“ darbuotojai kalėdinių švenčių metu nedirbs dvi dienas

Šį kalėdinių švenčių sezoną visos „Lidl“ parduotuvės Lietuvoje nedirbs pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją. Anksčiau šiais metais „Lidl“ nusprendė nedirbti ir per šv. Velykas. Šis sprendimas leis visiems prekybos tinklo darbuotojams sutikti tris didžiąsias metų šventes kartu su draugais ir artimaisiais.

Be to, kalėdinių švenčių metu „Lidl“ reikšmingai sutrumpins darbo valandas. Dieną prieš šv. Kalėdas ir Naujuosius metus parduotuvės užsidarys šeštą vakaro, o antrąją šv. Kalėdų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo dešimtos ryto iki septintos vakaro.

„Artėjant didžiausioms metų šventėms, visuomet pirmiausiai galvojame apie savo darbuotojus. Norime būti geriausias darbdavys ir sukurti darbuotojams daugiau progų švęsti šias šventes su draugais ir artimaisiais. Praėjusiais metais pradėjome naują iniciatyvą – nedirbti per šv. Kalėdas ir Naujuosius metus, o šiemet papildomai nusprendėme nedarbo diena padaryti ir šv. Velykas. Šis sprendimas buvo sutiktas itin palankiai, sulaukėme ypatingai gerų atsiliepimų tiek iš darbuotojų, tiek iš klientų, todėl ir toliau laikomės tos pačios strategijos“ – sako „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)