NKSC turima informacija, nors slaptažodžiai ir yra užšifruoti, juos galima atspėti automatinėmis priemonėmis. NKSC specialistai taip pat ragina pasikeisti ne tik „CityBee“, bet ir kitose paskyrose naudojamus slaptažodžius.

„Pagal turimą informaciją slaptažodžiai pateikiami SHA1 formatu be papildomų apsaugos kriterijų (angl. „salt“), todėl juos yra įmanoma atspėti automatinėmis priemonėmis ir panaudoti neteisėtai prieigai prie paskyrų. Viešinami duomenys preliminariai yra 2018 metų”, – sako NKSC direktorius Rytis Rainys.

NKSC specialistai pataria „ CityBee“ klientams, kaip pasikeisti slaptažodžius. „Jeigu naudojate tuos pačius slaptažodžius autentifikuojantis į skirtingas informacines sistemas, rekomenduojame nedelsiant pasikeisti el. pašto, socialinių tinklų paskyrų, kitų informacinių sistemų slaptažodžius, o juos sudaryti iš ne mažiau kaip dvylikos simbolių, kuriuose būtų didžiosios, mažosios raidės, skaičiai, specialieji simboliai. Jeigu sistemoje numatyta tokia galimybė, naudokite dviejų faktorių autentikavimo paslaugą, nes ji užtikrina didesnį saugumą“, – ragina NKSC kibernetinio saugumo specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)