„Senajame pasaulyje visi gerai žinomi alaus keliai Belgijoje, Vokietijoje ir Čekijoje jau seniai praminti. Tačiau per pastaruosius keletą metų pasklido gandų apie nepastebėtą istorinį alų Lietuvoje", - rašo „New York Times".

Pasak leidinio, Lietuvos šiaurėje aplink Biržus yra įsikūrę nuo 50 iki 70 alaus bravorų, kurie gamina neįprastą, žemės aromato alų, naudodami kitose šalyse nežinomas technikas ir fermentuodami su alaus mielėmis, kurios yra visiškai kitokios nei daugumoje naudojamų bravorų.

Leidinys taip pat praneša, kad paragauti tokio alaus galima ir Vilniuje įsikūrusiuose baruose, pavyzdžiui, „Bambalynėje", „Alaus namuose" ar „Šnekutyje".

Pirmoje „New York Times" lankytinų vietų sąrašo pozicijoje atsidūrė Rio de Žaneiras Brazilijoje, antras - Marselis Prancūzijoje, trečioje vietoje Nikaragva, ketvirtoje - Akra Ganoje, penktoje - Butanas.

Toliau rikiuojasi Amsterdamas Nyderlanduose, Hiustonas JAV Teksase, Roslandas Britų Kolumbijoje Kanadoje, Naujasis Delis Indijoje, Stambulas Turkijoje, Singapūras, Juodkalnija, lašišų migracija Kolumbijos upėje, Hvaro sala Kroatijoje, taip pat Mongolija, Didžioji sala Havajuose, Filipinai, Vernazos miestelis Italijoje ir panašiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)