„Ką dabar matome, tai pačios Vyriausybės politikos vykdoma krizė ir ji greičiausiai ir pačių valdančiosios koalicijos politikų sugeneruota. Prezidento vertinimu, dabartiniai sprendimai yra pralaimėjimas, reputacinė žala yra padaryta, įmonės vadovas, kuris iš principo dirbo gerai – atleistas, o neatsakytų klausimų liko“, – „Žinių radiju“ teigė J. Neverovičius.

Prezidento patarėjas akcentuoja, kad kol kas dar taip pat neaišku, kaip bus sprendžiamos kilusios problemos dėl nesustojusio trąšų per Lietuvą tranzito.

„Tai tie klausimai, kodėl skiriasi deklaruojamos vertybinės politikos nuostatos ir realūs sprendimai. Kaip yra dėl atskirų ministrų politinės atsakomybės ir kas yra daroma dabar, ir kas bus daroma toliau, valdant visas rizikas, kurios pasimatė“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad gruodžio 8 d., įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

„Lietuvos geležinkelių“ direktoriaus Manto Bartuškos teigimu, Baltarusijos bendrovė „Lietuvos geležinkeliams“ pervedė avansinį mokėjimą už trąšų tranzitą už lapkritį, gruodį ir pusę sausio mėnesio, tačiau tiek užsienio reikalų, tiek susisiekimo ministrai teigė apie tai nežinoję.

Dėl susidariusios situacijos „Lietuvos geležinkelių“ valdyba pranešė, kad M. Bartuška po pereinamojo laikotarpio pasitrauks iš direktoriaus pareigų.

Taip pat praėjus nepilnai savaitei po Vyriausybę sudrebinusio skandalo dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito, pastarojo antradienio vakarą premjerė I. Šimonytė apsisprendė, kad Ministrų kabineto sudėtis nesikeis. Pasak jos, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsberis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis liks užimamuose postuose, o Vyriausybė toliau tęs darbus, nes, akcentavo premjerė, šiuo metu Seime nėra matoma jokia reali alternatyvi dauguma, kuri galėtų imtis lyderystės ir iniciatyvos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)