Iš Čekijos, Estijos, Vengrijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos ir Slovėnijos šių metų liepos-rugsėjo mėn. periodu į JK atvykusių asmenų skaičius siekė 1 053 000, o tai 46 000 daugiau nei ankstesnį ketvirtį, rašo BBC.

Vis tik Nacionalinis statistikos biuras per tą patį periodą užfiksavo sumažėjusį dirbti į JK iš kitų ES šalių narių atvykstančių europiečių skaičių. Balsavimas dėl „Brexit“ vyko birželio 23 d.

JK nacionalinio statistikos biuro pateikiamais duomenimis dėl darbo rinkos, šių metų liepos-rugsėjo mėn. JK įdarbinta 1 053 000 atvykėlių iš aštuonių 2004 m. į ES įstojusių valstybių.

Tiesa, pirmą kartą per pastaruosius dvejus metus fiksuojamas ketvirčio mažėjimas, vertinant iš kitų 14 ES šalių narių – Austrijos, Belgijos, Vokietijos, Suomijos, Prancūzijos, Danijos, Graikijos, Airijos, Italijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Portugalijos, Ispanijos ir Švedijos – į JK atvykstančių dirbti asmenų srautus, kurie per šiuos tris mėnesius sumažėjo nuo 944 iki 937 tūkst.

Sumažėjo ir iš Rumunijos bei Bulgarijos atvykstančių žmonių skaičius – nuo 266 tūkst. per ankstesnius tris mėnesius iki 258 tūkst. liepos-rugsėjo mėn. Apribojimai iš šių dviejų valstybių į JK dirbti atvykstantiems žmonėms panaikinti 2014 m. sausio mėn.

Bendras per liepos-rugsėjo mėn. periodą iš ES šalių narių, įskaitant Kiprą, Maltą ir Kroatiją, į JK dirbti atvykusių asmenų skaičius siekė 2,26 mln., o tai 221 tūkst. daugiau nei per analogišką praėjusių metų periodą.

Nacionalinio statistikos biuro pateikti duomenys patvirtina, kad referendumo rezultatai kol kas mažai tepaveikė JK dirbančių atvykėlių iš kitų ES šalių skaičių, o patikima informacija dėl užsieniečių srautų bus skelbiama ateinančių metų vasario mėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)