Skolininkams, kurių VMI suskaičiuoja per 109 tūkst., išsiųsti priminimai apie būtinybę nedelsiant sumokėti žemės mokestį. Tai padaryti reikėjo iki lapkričio 16 dienos, rašoma VMI pranešime spaudai.

„Gavę priminimus gyventojai turėtų suskubti sumokėti žemės mokestį, nes jei ir po priminimo gavimo skolos nepadengs, ateinančią savaitę inicijuosime priverstinio išieškojimo veiksmus, duodami nurodymą kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti mokestinės nepriemokos sumas iš asmens sąskaitos. Jei sąskaitoje nėra pakankamai lėšų skolai padengti, įstatymas numato galimybę priverstinai išieškoti mokestinę nepriemoką iš mokesčių mokėtojo turto,“ - teigia Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, primindama, kad išieškojimas dabar vyksta per Registrų centro administruojamą PLAIS sistemą iš visų skolininko sąskaitų.

Pasak pranešimo, gyventojai, prisijungę prie Mano VMI sistemos (www.vmi.lt/manovmi) ras ir priminimus apie neįvykdytus valstybei mokestinius įsipareigojimus, ir aktualią informaciją apie vėluojamus sumokėti mokesčius: jų sumas, delspinigius, o Elektroninio deklaravimo sistemoje, adresu https://deklaravimas.vmi.lt, publikuojamos žemės mokesčio deklaracijos, kuriose pateikiama išsami informacija apie valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą bei kitą informaciją.

Žemės savininkams, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos buvo išsiųstos klasikiniu paštu.

Tie žemės savininkai, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negavo žemės mokesčių deklaracijų, turėtų kreiptis į VMI Mokesčių informacijos centrą trumpuoju telefonu 1882 arba užsukti į artimiausią VMI aptarnavimo skyrių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)