Savivaldybės skelbtame konkurse, ieškant, kas 25-erių metų laikotarpiui išsinuomotų du pastatus Merkinėje, neatsirado dalyvių, todėl nutarta konkursą pratęsti iki spalio vidurio.

„Atrankos terminas yra pratęstas, nes nesulaukėme dalyvių. Sulaukėme susidomėjusių skambučių ir tiesiogiai užklausų, todėl darome prielaidą, kad taip nutiko, kad sutapo konkursas su atostogų metu ir nespėjo verslo įmonės tinkamai pasirengti ir pateikti paraiškų. Todėl dabar yra sprendimas tomis pačiomis sąlygomis pratęsti, o vėliau, jeigu situacija nepasikeis, svarstysime apie sąlygų pakeitimus“, – BNS šią savaitę sakė Varėnos rajono savivaldybės Ekonomikos ir turizmo skyriaus vedėja Ilona Kairevičiūtė.

Savivaldybė tikisi, kad privatūs investuotojai rekonstruos du turtingą miestelio istoriją menančius pastatus – Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vladislovo Vazos rezidenciją bei buvusią dvarvietę, planuojama juose įrengti viešbučius ir kavines. Vienas iš pastatų, vadinamasis Vazos namas, nes jame mirė V. Vaza, yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą, tad tikimasi jį rekonstruojant maksimaliai išsaugoti autentiškumą.

Pastatus išsinuomoję investuotojai turėtų ne ilgiau kaip per dvejus metus savo lėšomis juos įrengti, įsigyti naują paslaugoms teikti reikalingą turtą.

„Paslaugų teikimo etape koncesininkas savo rizika ir lėšomis galės teikti šias paslaugas: apgyvendinimo, maitinimo, renginių organizavimo, teritorijos priežiūros, konferencijų salių nuomos, turizmo inventoriaus nuomos, kitas paslaugas, skirtas didinti turistų, lankytojų ir gyventojų aptarnavimo ir turizmo paslaugų patrauklumą Varėnos rajono savivaldybėje, įskaitant Merkinės miestelį“, – aiškina savivaldybė.

Koncesininkas taip pat turėtų mokėti savivaldybei nuomos mokestį: už beveik 548 kvadratinių metrų ploto vadinamąjį Vazos namą – ne mažiau kaip 197,26 euro (be PVM) per mėnesį, už buvusių globos namų pastatą (per 731 kvadratinis metras) – ne mažiau kaip 221,32 euro (be PVM).

„Dalyvio siūlomas turto nuomos mokestis negali būti mažesnis nei nurodytas pradinis nuomos mokestis“, – nurodo savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)