Šalia prieplaukos įsikūrusios „Čili“ picerijos pamainos vadovė Justina Navickaitė pripažino, kad sunkumų dėl to, kad visoje Neringoje negalima išsikeisti valiutos, - kyla.

„Dažnas variantų, kad neturi litų (užsienio klientai – DELFI), nori eurais susimokėti, bet mes negalime imti eurų, nes neturime kaip grąžos duoti“, - pasakojo mergina.

Tokioje situacijoje turistai turi išeitį – atsiskaityti banko kortele, tačiau J. Navickaitė pastebėjo, kad mokėjimo aparatai nepriima kai kurių užsienio banko kortelių. Tuomet sotūs klientai siunčiami iki artimiausio bankomato.

„Kai tik atsidarėme gegužės mėnesį, dirbome penkias dienas per savaitę, tai kasdien po tokį atvejį pasitaikydavo. Dabar jau mažiau. Dauguma turistų jau informuoti, kad čia nėra kur išsikeisti pinigų, tai Klaipėdoje litais pasirūpina“, - teigė pašnekovė.

J. Navickaitė taip pat prasitarė, kad banko kortelėmis atsiskaitantys poilsiautojai iš užsienio šalių dažnai palieka arbatpinigių savo valiuta: vokiečiai – eurais, rusai – rubliais.

Naujas banko skyrius – savaičių reikalas

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas pripažino, kad valiutos keitykla Kuršių nerijai būtina.

„Turistai atvažiuoja ir su grynais pinigais, ypač iš Kaliningrado srities“, - teigė jis.

Savivaldybės atstovas pasakojo, kad problema pradėta rūpintis iškart po Ūkio banko skyriaus uždarymo. Iš pradžių valiutų keitimo paslaugas žadėjo birželio 1 d. pradėti „Lietuvos paštas“ „Paypost“ kioskelyje (buvusiame „Snoro“ banko), tačiau kol kas tokia paslauga dar neteikiama.

„Vedame derybas su Šiaulių banku dėl banko punkto įrengimo stotyje ir jie žada, kad ten dirbtų nuolatinis darbuotojas“, - kalbėjo A. Vyšniauskas. Pasak jo, valiutos keitimo galimybė Nidoje turėtų atsirasti artimiausiu metu – iki vasaros pabaigos laukti tikrai nereikės.
Problemą dėl valiutos pastebi ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Neringa Gecevičiūtė. Ji pabrėžė, kad daug nusiskundimų iš turistų nesulaukia, bet vienas kitas – pasitaiko.

Turizmo informacijos centro atstovė teigė, kad klausimas dėl galimybės keisti valiutą Neringoje eskaluojamas jau nuo pavasario, tačiau sunku į neriją prisikviesti bankus.

„Bankus sunku labai pritraukti. Reikia tikriausiai jiems sudaryti itin geras sąlygas, nes reikia išlaikyti ir patalpas, ir darbuotoją“, - sakė ji.

Pašnekovės nuomone, problema dėl valiutų keityklos nėra labai didelė, nes dauguma turistų turi bankų korteles, o Neringoje yra pakankamai bankomatų.

Turizmo informacijos centro puslapyje skelbiama, kad Neringoje yra 4 bankomatai: 3 – Nidoje ir 1 – Juodkrantėje.

Swedbank“ neseniai Nidoje atidarė savitarnos centrą, kur klientai gali visą parą atlikti nesudėtingas finansines operacijas – išsiimti, įnešti grynuosius pinigus, pasinaudoti internetine bankininkyste. Kartą per savaitę į centrą atvyksta banko darbuotojas, kuris konsultuoja vietos gyventojus.

„Swedbank“ taip pat turi banko klientų aptarnavimo padalinį Palangoje, tačiau, pavyzdžiui, Šventojoje šio banko bankomato nėra.
SEB bankas turi tris bankomatus Palangoje, vieną – Šventojoje. Palangoje taip pat veikia vienas SEB banko skyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)