Vokietijos Ifo verslo klimato indeksas, paremtas 9 tūkst. verslo įmonių apklausa, prarado 0,1 punkto ir šį mėnesį sudarė 101,7 punkto.

„Bendrovės buvo šiek tiek labiau patenkintos savo dabartine verslo situacija, bet sumažino verslo lūkesčius“, - pažymėjo Ifo instituto prezidentas Clemensas Fuestas.

Vokietijos verslo ir investuotojų pasitikėjimas pastaraisiais mėnesiais mažėjo, įmonėms patiriant ekonomikos augimo sulėtėjimo pirmąjį ketvirtį padarinius bei stebint prekybos karą tarp Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų. Balandžio-birželio mėnesiais tikimasi tam tikro Vokietijos ekonomikos atsigavimo.

Vis dėlto prekybos karo grėsmės išlieka gyvos, o Europos Komisijos prezidentas Jeanas-Claude`as Junckeris vyksta į Vašingtoną, kur bandys spręsti prekybos ginčus su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

J. C. Junckeris trečiadienį pažymėjo, kad „nėra labai optimistiškai nusiteikęs“ dėl derybų su JAV lyderiu, susijusių su automobilių importo iš ES klausimais.

D. Trumpui įvedus tarifus plienui ir aliuminiui, ES atsakė priemonėmis tokioms Amerikos prekėms kaip motociklai, džinsai ir žemės riešutų sviestas.

Ekonomistų teigimu, antroje šių metų pusėje didžiausios Europos ekonomikos augimui kenks prekybos konfliktai su Jungtinėmis Valstijomis ir vadinamasis „Brexit“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją