Prekybos perteklius birželį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, išaugo 42,9 proc., iki 31,73 mlrd. JAV dolerių.

Prekybos pertekliaus augimą daugiausia lėmė silpnas, 6,3 proc., importo augimas. Analitikai tikėjosi, kad jo augimas bus maždaug dvigubai didesnis.

Kinijos vidaus ekonomika buvo vienas iš pagrindinių pasaulio ekonomikos augimo variklių.

Antradienio duomenys taip pat išryškino pastaruoju metu sklandantį nerimą dėl lėtėjančios paklausos iš Europos ir JAV poveikio Kinijos ekonomikai.

Eksporto augimas viršijo analitikų prognozes ir siekė 11,3 proc. Vis dėlto šis rodiklis nesiekia gegužę užfiksuoto 15,3 proc. augimo.

Vos prieš kelias dienas Kinijos premjeras Wen Jiabao sakė, kad Kinija susiduria su "palyginti dideliu" neigiamu spaudimu. Jis taip pat pažymėjo, kad šalies valdžia sustiprins atsaką į visus ekonomikos sulėtėjimo ženklus, ir ragino eksportuotojus tyrinėti rinkas Azijoje.

Praėjusią savaitę Kinija netikėtai antrą kartą per mėnesį sumažino bazinę palūkanų normą, todėl sustiprėjo nerimas, kad Kinijos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį ketvirtį galbūt buvo mažesnis nei tikėtasi. Oficialus vyriausybės pranešimas dėl antrojo ketvirčio BVP bus paskelbtas penktadienį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)