Informacinių ir ryšių technologijų įmones bei mokslo ir studijų institucijas vienijančios asociacijos "Infobalt" atlikta narių apklausa parodė, kad iki 2015 metų šalies IT sektoriuje trūks apie 6 tūkst. darbuotojų. "Toks bus atotrūkis tarp paklausos ir pasiūlos, nes po trejų metų įmonėms reikės apie 21 tūkst. specialistų, o iki to laiko universitetus baigs 15 tūkst. IT specialybių absolventų", - dienraščiui sakė "Infobalt" inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis.

"iTree Group" atlikto tyrimo duomenimis, dabar krašto IT rinkoje paklausiausi yra sertifikuoti "Java" programuotojai, "Java" sprendimų architektai bei informacijos saugos specialistai. Atsižvelgiant į konkrečias pareigybes, IT sistemų architektams ir saugos specialistams Lietuvoje siūlomas 5-10 tūkst. litų atlyginimas.

"Alna Software" personalo konsultantė Inga Lukaševičiūtė sako, kad į publikuotus skelbimus dažniausiai atsiliepia tik pradedantys specialistai, o dar dažniau - IT srityje neturintys praktikos kandidatai. I.Lukaševičiūtė tvirtina, kad ką tik baigę studijas absolventai dažnai neturi reikiamų žinių. Kad iš tokio jaunuolio užaugtų kvalifikuotas specialistas, reikia didelių laiko ir piniginių investicijų.

"Todėl dažniausiai darbo skelbimai neduoda jokių rezultatų. Tenka kandidatų ieškoti CV duomenų bazėse ir kalbinti tokius, kurie darbo neieško intensyviai. Tokių kandidatų darbo užmokesčio lūkesčiai yra labai dideli. Teko kalbėtis ir su kandidatais, dirbančiais bei gyvenančiais užsienyje, kurie rimtai ketina grįžti į Lietuvą. Su jais iš pradžių tenka bendrauti per "Skype", susirašinėti laiškais, o tik tada kviestis tiesioginio pokalbio", - apie darbuotojų paiešką pasakojo personalo konsultantė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)