Skelbiama, kad pokyčiai buvo neišvengiami, o naujasis bendrovės vykdomasis vadovas Steve‘as Rowe tiesiog reaguoja į susiklosčiusią situaciją ir imasi drastiškų sprendimų – planuoja uždaryti 53 parduotuves užsienyje ir 30 Didžiojoje Britanijoje, skelbia „The Financial Times“.

Pasak leidinio, siaubas – būtent tokiu vienu žodžiu galima apibūdinti bendrovės pusmečio finansinę ataskaitą. Kodėl? Pelnas smunka , tiksliau leidžiasi žemyn su trenksmu: net 18,6 proc. – iki 231 mln. svarų (259 mln. Eur) iki mokesčių.

Nepaisant to, bendrovės M&S vadovai niekada nepasiduoda pesimizmui ir net juodžiausiame tunelyje įžvelgia kad ir netikrą šviesą. S. Rowe irgi ne išimtis. Drabužių sektoriuje esą jis jau įžvelgia pirmuosius atsigavimo ženklus, nors jo veiksmai ir byloja visai, ką kitą.

Jis nusprendė M&S išrauti iš dešimties užsienio rinkų – tarp jų ir didžiulė parduotuvė Prancūzijos sostinėje. Panašu, kad prancūzai, kurie nespėjo prisijaukinti brandaus amžiaus britų stiliaus ir gyvenimo būdo, tam nebeturės galimybių.

Sprendimas atsisakyti ir parduotuvių Didžiojoje Britanijoje turės savo padarinių. S. Row teigia, kad planuojama atsidaryti daugiau „Simply Food“ taškų, kuriuos taip mėgsta gerai uždirbantys, bet nuolat laiko stokojantys miestiečiai.

Taigi kas vyksta su „Marks and Spencer“? Tai, ką ekspertai žinojo jau seniai - „Marks and Spencer“ turi rimtų bėdų. Per aštuonerius metus, remiantis „S&P Global“ duomenimis, bendrovės pajamų augimas nuo daugiau nei 50 proc. sumenko iki 38 proc.

Šis išeitis iš sunkios situacijos ieškantis prekybos tinklas paskelbė ir apie planus uždaryti vienintelę parduotuvę Vilniuje. Tiesa, bendrovė neskelbia tikslios uždarymo datos, kol nebaigtos derybos su darbuotojais.

„Parduotuvės uždarymo data kol kas nėra aiški. Antradienį „Marks & Spencer“ pranešė savo darbuotojams apie ketinimus uždaryti parduotuvę Lietuvoje ir pradėjo diskusijas su darbuotojais dėl jų darbo sutarčių.

„Marks & Spencer“ užtikrina, derybos su darbuotojais truks tiek, kiek reikės, kad būtų apsvarstyti visi klausimai, kuriuos iškels darbuotojai, ir būtų apsvarstyti visi sprendimai, kuriems reikalingas valdybos patvirtinimas", - teigiama bendrovės komentare DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)