„Unite“ pranešime sakoma, kad daugiau nei 1,2 tūkst. jos narių artimiausiomis savaitėmis streikuos, o tai sukeltų dar daugiau logistikos bėdų didžiausiai Didžiosios Britanijos mažmenininkei.

„Artėjant Kalėdoms „Tesco“ pirkėjai daugelyje JK vietų išvys tuščias lentynas, nes „Unite“ nariai skelbia streiką ginče dėl darbo užmokesčio“, – pareiškė profsąjunga.

Kalbama apie „Tesco“ sandėlių Antrime ir Belfaste Šiaurės Airijoje bei Didkote ir Donkasteryje Anglijoje darbuotojus.

Jei streikai įvyktų, tai dar labiau sustiprintų tiekimo grandinių trikdžius, jau ir taip lėmusius tam tikrą produktų stygių.

„Tesco“ pasiūlė savo darbuotojams padidinti atlyginimą 4 procentais.

Visgi tai yra „gerokai žemiau“ nei dabartinis Didžiosios Britanijos mažmeninių kainų indekso (RPI) infliacijos lygis, siekiantis 6 proc., pridūrė „Unite“.

Mažmeninių kainų indeksas apima būsto išlaidas ir paprastai yra didesnis už vartotojų kainų indeksą (CPI), kurio infliaciją vertina Anglijos centrinis bankas ir kuris šiuo metu siekia 4,2 procento.

Infliacija tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek visame pasaulyje auga dėl sparčiai didėjančių sąskaitų už energiją bei dėl po ribojamųjų priemonių atsinaujinančios paklausos.

Visgi „Tesco“ pirmadienį teigė, kad jos pateiktas pasiūlymas dėl atlyginimų didinimo yra dosniausias per pastaruosius 25 metus.

„Mūsų kolegos nenuilstamai dirbo pandemijos metu, kad galėtume užtikrinti, jog produktai būtų prieinami klientams“, – kalbėjo bendrovės atstovas.

„Mūsų siūlomas atlyginimų didinimas teisingai įvertina šias pastangas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją