Bendrovės pajamos pirmaisiais šešiais metų mėnesiais pakilo 23,2 proc. iki 401,3 mlrd. juanių (52,3 mlrd. eurų), pranešė bendrovė, taip pat pridurdama, kad grynojo pelno marža siekė 8,7 proc.

JAV sankcijos sukėlė nepatogumų, tačiau situacija kontroliuojama, sakė „Huawei“ pirmininkas Liang Hua.

Nepaisant užtikrintų rezultatų, JAV sankcijos greičiausiai vis dar bus jaučiamos, kadangi eksporto draudimas prasidėjo tik gegužės viduryje, antrojo ketvirčio pabaigoje. „Mūsų augimo greitis buvo didelis, kol nepatekome į juodąjį sąrašą“, – sakė Liang Hua. Dėl JAV sankcijų „objektyviai susiduriame su sunkumais“, sakė jis.

„Huawei“ praeitais metais buvo antra didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja, aplenkusi „Apple“, tačiau nusileidusi „Samsung“. Bendrovė taip pat buvo didžiausia tinklo ryšių įrangos tiekėja.

Bendrovė tapo svarbiu Kinijos ir JAV prekybos karo aspektu, kadangi bendrovės gaminiams buvo paskirti dideli mokesčiai. JAV baiminasi, kad „Huawei“ gaminiai galimai naudojami šnipinėjimui – įmonė šiuos kaltinimus neigia.

JAV prezidento D. Trumpo administracija uždraudė „Huawei“ prekiauti didžiulėje šalies rinkoje. Administracija taip pat įtraukė bendrovę į tam tikrą juodąjį sąrašą – bendrovei nebeleidžiama pirkti JAV pagamintų detalių be Vašingtono sutikimo. Kinijos vyriausybė atsakė pati skelbsianti „nepatikimų“ bendrovių ir asmenų sąrašą.

Po susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu D. Trumpas sakė, kad tęs JAV pagamintų detalių prekybą su „Huawei“.

„Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei sakė, kad Kinijos telekomunikacijų milžinės pardavimai už Kinijos ribų nukrito po to, kai JAV įtraukė bendrovę į juodąjį sąrašą. Pardavimai nukrito 40 proc. gegužės ir birželio mėnesiais. Pirmąją metų pusę „Huawei“ išmaniųjų telefonų eksportas siekė 118 mln. vienetų – bendrovė pranešė, kad šis skaičius nuo praeitų metų pakilo 24 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)