Be atlyginimų liks iš viso daugiau nei 500 tūkst. didžiausių JAV mažmeninės prekybos tinklų darbuotojų, apskaičiavo agentūra „Bloomberg“.

JAV administracija yra pažadėjusi suteikti mokesčių lengvatų bendrovėms, kurios toliau mokės atlyginimus darbuotojams, negalintiems tęsti darbo dėl apribojimų, kurie buvo nustatyti dėl koronaviruso pandemijos.

Nors mažmenininkai nusprendė išleisti darbuotojus nemokamų atostogų, jie toliau dengs jų sveikatos draudimo išlaidas ir galės atimti atitinkamas sumas iš apmokestinamosios bazės.

Ekspertai pažymi, jog nemokamų atostogų ar atleidimo grėsmė kyla dar milijonams mažmeninės prekybos tinklų darbuotojų, nes mažmenininkai dėl apribojimų, kurie įvedami dėl COVID-19, toliau uždaro parduotuves.

Per pastarąsias dvi savaites bendrovės uždarė apie 50 tūkst. parduotuvių.

JAV darbo departamento duomenimis, mažmeninės prekybos srityje – nuo degalinių iki madingų rūbų parduotuvių – dirba apie 16 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją