„Užimtumo lygis Jungtinėje Karalystėje padidėjo 179 tūkst. iki rekordinių 32,72 mln. žmonių per tris mėnesius iki 2019 metų vasario“, – savo pranešime paskelbė Nacionalinės statistikos biuras (ONS).

Remiantis ONS, tai buvo aukščiausias lygis nuo tokių duomenų rinkimo pradžios 1971 metais.

Nedarbo lygis išliko stabilus ir sudarė 3,9 proc. Tai – žemiausias lygis nuo 1975 metų.

„Jungtinės Karalystės darbo rinka vasarį išliko padrąsinančiai stabili, nes užimtumas augo, o nedarbas krito, atlyginimams padidėjus iki vieno iš aukščiausių lygių nuo pasaulinės finansų krizės per daugiau negu dešimt metų“, – pažymėjo „IHS Markit“ vyriausiasis verslo ekonomistas Christopheris Williamsonas.

„Tačiau ilgai laukiamo tyrimo duomenys taip pat parodė, kad darbuotojų paklausa „atvėso“ dėl silpnesnio darbo vietų augimo ir spaudimo atlyginimams mažėjimo artimiausiais mėnesiais“, – pridūrė jis.

Europos lyderiai praėjusią savaitę susitarė su Didžiosios Britanijos premjere Theresa May atidėti „Brexitą“ vėliausiai iki spalio 31 dienos, išgelbėdami kontinentą nuo chaotiškų „skyrybų“ be susitarimo.

Atidėjimas nukelia galimą ekonominę katastrofą, bet neišsprendžia užsitęsusios politinės suirutės, nes parlamentarų kontrolė galutinai išslydo iš Th. May rankų.

Po antradienio darbo rinkos duomenų „Capital Economics“ analitikai pareiškė, kad „Brexitas“ nestabdo priėmimo į darbą Jungtinėje Karalystėje.

Tačiau analitikai įtaria, kad užimtumo augimas galėjo pasiekti piką, nes nežinomybė dėl „Brexito“ sumažėjo, o kovo tyrimų rezultatai jau buvo gerokai silpnesni.