Pasak UAB „Maxima LT" atstovės ryšiams su visuomene Renatos Saulytės, visų alkoholinių gėrimų pardavimai rugsėjo pirmosios išvakarėse, palyginti su paprastomis dienomis, išaugo trečdaliu.

"Išvakarėse yra nupirkta apie 30 proc. daugiau alkoholio daugiau nei paprastą dieną, ne prieš rugsėjo 1-ąją. Išaugo visų alkoholinių gėrimų pardavimai: tiek alaus, vyno, tiek ir stipriųjų gėrimų", - sakė R. Saulytė.

Pasak jos, „Maxima" prekybos centruose ir pernai alkoholinių gėrimų pardavimai rugsėjo 31 dieną buvo išaugę panašiai.

Parduotuvių tinklo „Iki" atstovas ryšiams su visuomene Valdas Lopeta sakė, jog nuo tada, kai buvo įvestas draudimas pardavinėti alkoholinius gėrimus rugsėjo 1-ąją, paskutinę rugpjūčio dieną nuolat pastebimi padidėjantys alkoholio pardavimai.

"Žmonės akivaizdžiai skuba pasirūpinti gėrimų atsargomis, todėl kartais prekybos alkoholiu apimtys rugpjūčio 31 dieną išauga beveik 50 proc. Vakar (rugpjūčio 31 d. - ELTA) alkoholio pardavimai buvo maždaug dešimtadaliu mažesni nei pernai rugpjūčio 31-ąją, tai esame linkę sieti su apskritai sumažėjusia gyventojų perkamąja galia ir leidimu alkoholiu prekiauti kavinėse bei restoranuose", - sakė V. Lopeta.

UAB „Maxima LT" atstovė taip pat tvirtino, kad alkoholinių gėrimų pardavimas rugpjūčio 31 dieną yra susijęs su draudimu juo prekiauti rugsėjo 1-ąją.

"Jei draudimu rugsėjo pirmą dieną prekiauti alkoholiu buvo bandoma išspręsti alkoholizmo problemą, tai daroma tikrai nevykusiai. Tie žmonės, kurie nori vartoti alkoholį, jie ir vartos. Kaip matome, dalis žmonių apsirūpina iš anksto, o kiti, kurie nespėja, randa būdų ir vietų, kur jo nusipirkti rugsėjo 1 dieną", - sakė R. Saulytė.

Pasak „Maxima LT" atstovės, tokie draudimai tik pridaro nepatogumų paprastiems žmonėms, pavyzdžiui, norintiems nusipirkti vyno, kad galėtų su šeima pakelti jo taurę.

Alkoholio daugiau parduota ir „Rimi" bei „Norfos" prekybos centruose. UAB „Rimi Lietuva" atstovė ryšiams su visuomenė Rasa Juodkienė teigė, jog lyginant šią savaitę su bet kuria kita yra stebimas ryškus prekybos alkoholiniais gėrimais augimas.

"Tai galime matyti lygindami tiek parduoto alkoholio kiekį, tiek už jį gautas pajamas. Beje, šiemet šią savaitę mūsų prekybos centruose yra parduota žymiai daugiau alkoholio nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Manome, kad taip gali būti ir dėl to, kad gal pernai žmonės dar taip gerai nežinojo apie draudimą prekiauti alkoholiu rugsėjo 1 dieną", - sakė prekybos centrų "Rimi" atstovė.

UAB „Norfos mažmena" atstovas Darius Ryliškis taip pat patvirtino, kad alkoholio pardavimai prieš rugsėjo pirmąją išaugo, tačiau kiek, negalėjo pasakyti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją