Anot tarnybos, „Sodra“ pažeidė nediskriminavimo ir skaidrumo principus.

„Sodros“ konkurso sąlygos numatė, kad jame gali dalyvauti tik socialinės įmonės, įdarbinusios neįgaliųjų, nuteistųjų, jų dalyviai yra sveikatos įstaigos ar jose dirba bent 50 proc. pacientų. Tačiau vėliau ši sąlyga buvo panaikinta, tačiau konkursas nenutrauktas.

Anot VPT vadovės Dianos Vilytės, informacinių technologijų sprendimų įmonė „Atea“, kuri nėra socialinė socialinė įmonė ir neužsiima spausdinimo darbais, norėjo dalyvauti konkurse kartu su subrangovu iš Ukrainos, todėl pateikė „Sodrai“ pretenziją – esą ji galėtų paslaugas teikti pigiau nei kiti dalyviai.

„Sodra“ pretenziją patenkino ir panaikino reikalavimą dalyvauti tik socialinėms įmonėms.

„Čia yra esminių sąlygų keitimas. Kai jie keičia tokius dalykus, turi nutraukti pirkimą ir paskelbti jį iš naujo, nes tą informaciją, kad pasikeitė sąlygos, gauna tik susidomėję tuo pirkimu – šiuo atveju „Atea“ ir socialinės įmonės. Kiti, tikėtina, būtų negalėję dalyvauti“, – BNS sakė D. Vilytė.

Viešųjų pirkimų įstatymas numato, kad perkančioji organizacija gali nustatyti sąlygas, sudarančias galimybę pirkimuose dalyvauti tik socialinėms įmonėms, kuriose dirba neįgalieji, nuteistieji ir kitos socialinės grupės.

Per metus perkančioji organizacija šiems tiekėjams turi rezervuoti bent 2 proc. pirkimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)