Susisiekusi su DELFI, vilnietė Sigita pasakojo Pilaitės mikrorajone Pilkalnio gatvėje vystomame „Gilužio slėnio“ projekte dar 2017 m. nusižiūrėjusi butą, kurį 2018 m. sėkmingai įsigijo. Kaip pasakojo, visi reikalingi dokumentai tąkart buvo pasirašyti ir patvirtinti pas notarą, o drauge, už papildomą mokestį įsigyta ir viena automobilių stovėjimo aikštelės vieta.

Už ją Sigita tada teigė sumokėjusi 2 tūkst. Eur, tačiau, kaip patikino, tada dar nežinojo, jog netrukus įsigyta vieta projekto vystytojo „Omberg“ bus paversta į neįgaliojo.

„Praėjusią savaitę į el. paštą gavau laišką, kad mano ir dar kelios kitos vietos bus ženklinamos kaip neįgaliųjų, todėl buvo prašoma patraukti automobilius.

Aš iškart parašiau, kad ta vieta yra mano asmeninė nuosavybė ir aš kategoriškai prieštarauju. Į tai iš vystytojų jokio atsakymo nebegavau, bet specialiai nepatraukiau automobilio, kad neuždažytų vietos, kuri yra mano“, – pasakojo moteris, bet sakė, kad planas neišdegė, mat vystytojas, negalėdamas neįgaliojo vietos pažymėti ant grindinio, pastatė naują ženklą.

„Jei būčiau žinojusi, būčiau pasirinkusi kitą vietą“, – apgailestavo Sigita ir teigė, kad įmonės „Omberg“ atstovai su gyventojais dėl galimai neteisėtai paimtų vietų neina net į kalbas.

„Aš paskui jiems rašiau pretenzijas, bet jie neatrašė. Galiausiai, vėliau jų buvo pasakyta, kad „mes turėjome numatyti vietas neįgaliesiems“ ir kai namas bus priduotas, nes jie jį planuoja priduoti iki gruodžio 31 dienos, tada tos vietos bus panaikintos. Bet mes matome, kaip jie dirba ir aš asmeniškai netikiu, kad jie paskui tas neįgaliųjų vietas panaikins“, – kalbėjo gyventoja.

Sigita sakė savo automobilį šiandien tebestatanti į savo įsigytą vietą.

„O ką jie gali man pasakyti? Suprantate, daugiau tiesiog nėra vietų. Jie jų nenumatė tiesiog, o dabar savo problemas sprendžia gyventojų sąskaita. Man, pavyzdžiui, 2 tūkst. yra dideli pinigai ir problema ta, kad aš esu apgauta, tai yra sukčiavimas, nes pirkau butą, kad galėčiau gyventi gamtoje, turėčiau visus patogumus, o ne stumdyčiausi su minėta įmone“, – kalbėjo moteris.

Netinkamai informavo klientus

DELFI susisiekė su įmonės „Omberg“ direktoriumi Mindaugu Mockumi. Jis tikino apgailestaujantis dėl susidariusios situacijos ir klientų patiriamų nepatogumų.

„Labai apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir klientų patiriamų nepatogumų. Pripažįstame padarę klaidą ir dedame visas pastangas jai ištaisyti.

Planuodami „Gilužio slėnio“ projektą ir vadovaudamiesi galiojančiais teisės aktų reikalavimais, privalomai numatėme parkingo vietas neįgaliesiems. Tačiau vėliau įvyko klaida – netinkamai informavome klientus, apsisprendusius šias vietas įsigyti.

Susidariusią situaciją sprendžiame su kiekvienu klientu individualiai – susisiekėme asmeniškai, suplanavome jiems patogius susitikimų laikus dar šią savaitę ir kalbėsimės siekdami atrasti priimtiną bei teisingą sprendimą.

Dar kartą atsiprašome dėl susidariusios situacijos ir klientams sukeltų nepatogumų“, – situaciją komentavo įmonės direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)