Motyvuojama tuo, kad daugiau dėmesio vertėtų skirti jauniems, darbo neturintiems šalies piliečiams.

Grupė „Leave Means Leave“, norinti perimti sienos kontrolę ir visiškai atsiriboti nuo Europos Sąjungos bendrosios rinkos, pasisako už naują imigracijos sistemą.

Politikai tikina, kad reikia sumažinti imigraciją iki 50 tūkst. per metus, pusės vyriausybės nustatyto tikslo, bei įvesti darbo vizas ES piliečiams.

Šiai grupei priklauso 30 konservatorių parlamentarų ir lordų, įskaitant Oweną Patersoną, Dominicą Raabą bei Geraldą Howarth'ą. „Leave Means Leave“ išplatintame pareiškime teigiama: „Brexit“ nekalba apie tobulybę izoliuojant save. Turime iš naujo susidraugauti su pasauliu, kai Europos Sąjunga nebekirps mūsų sparnų“.

Buvęs nacionalistų partijos atstovas spaudai kampanijos tinklalapyje rašė, kad įvesta darbo viza ne smukdytų šalies ekonomiką ir trukdytų atvykti imigrantams, o atvirkščiai, padėtų jiems įsikurti:
„Ši nauja britų darbo vizų sistema bus pristatyta atsižvelgiant į rinkėjų poreikius. Ji nereiškia, kad mes sudeginsim tiltus. Atvirkščiai, mes ir toliau skatinsime jaunus bei gabius žmones atvykti ir įsikurti čia“.

Tuo tarpu nekvalifikuotiems darbininkams siūloma įšaldyti vizas penkeriems metams ir taip, esą, mažinti imigraciją bei ugdyti darnią visuomenę. Siūloma vizas suteikti tik tiems asmenims, kurie atvyks jau turėdami darbo pasiūlymą, už kurį per metus bus mokama ne mažiau, nei 35 tūkst. svarų sterlingų alga.

Gavę darbo vizas, pagal grupės pasiūlymą, turėtų apsirūpinti ir asmeniniu draudimu bei nesinaudoti nemokamomis sveikatos sistemos paslaugomis tol, kol netaps „kvalifikuotais gyventojais“.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.