"Kainas lems ne tiek išorinė ES įtaka, kiek vidinis šalies ekonominis vystymasis ir šalies gyventojų perkamosios galios augimas ar sumažėjimas, pokyčiai darbo rinkoje bei demografinėje situacijoje", - prognozuoja ekspertai.

Apžvalgoje pabrėžiama, jog, nors pastaruoju metu pastebimas didesnis užsienio investuotojų susidomėjimas mūsų šalies nekilnojamojo turto rinka, tačiau daugumą investuotojų domina tik tam tikri rinkos segmentai: pavyzdžiui, Vilniaus Senamiestis, pajūrio zona.

Stambesnės kompanijos domisi komercinės paskirties nekilnojamuoju turtu, ypač jau pastatytų ir išnuomotų biuro ir prekybinių verslo centrų įsigijimu.

"Tikėtina, kad užsieniečių aktyvumas po gegužės 1-osios šiek tiek turėtų augti, tačiau tikėtis, kad užsienio investuotojų pinigai plūstels į Lietuvą kaip iš gausybės rago, neverta", - sakoma apžvalgoje.

Lygindami Vilnių su Ryga ar Talinu, ekspertai daro išvadą, kad nei nekilnojamojo turto kainų lygis, nei investicijų pelningumas iš esmės visose trijose valstybėse nesiskiria, tad ir kažkokio esminio konkurencinio pranašumo Lietuvoje nėra.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją