Jezzas Bezosas yra užimtas, tačiau vis tiek randa laisvo laiko. Kiekvieną rytą jis leidžia su šeima – jis ne kartą yra sakęs, kad pusryčiai su žmona ir vaikais jam yra labai svarbi dienos dalis. Dėl to jis anksti ryte neorganizuoja jokių verslo susitikimų ir nepriiminėja svarbių sprendimų. Tam skirtas laikas yra nuo 10 iki 12 valandos – nei anksčiau, nei vėliau svarbūs susitikimai nėra organizuojami.

Kodėl pasirinktas būtent šis laikas? Na, pats Bezosas ne kartą yra sakęs, kad rytas – šeimos laikas, todėl anksčiau susitikimai negali būti organizuojami. Tačiau kartu jis mano, kad pirmoje dienos pusėje protas veikia efektyviau, todėl būtent tuomet reikia atlikti daugiausiai protinių pastangų reikalaujančius darbus, tarp kurių yra ir svarbių sprendimų priėmimas.

Bezosas taip pat yra sakęs, kad atėjus laikui priimti sprendimus kokybė yra svarbiau už kiekybę. Būdamas tokios didelės kompanijos vadovu jis negali visko kontroliuoti – jis negali kasdien priimti tūkstančių sprendimų. Todėl jis skiria daugiau laiko ir pastangų, kad apgalvotai priimtų tik pačius svarbiausius sprendimus. Pats Bezosas yra sakęs, kad trys sprendimai per dieną jam yra pakankamai.

Įdomu tai, kad jei kas nors kreipiasi į Bezosą darbo dienai artėjant prie pabaigos, „Amazon“ vadovas reikalą atideda kitai dienai. „Atsakau – „Negaliu apie tai galvoti dabar, pabandykim rytoj 10 ryte“, apie savo įpročius pasakoja Bezosas. Tai, aišku, nereiškia, kad Bezosas 5 valandą dienos jau gali eiti ilsėtis – tuomet atliekami kiti darbai. Tačiau Bezosas visada pabrėžia, kad jam svarbu gerai išsimiegoti – nuo jo emocinės ir protinės būklės priklauso priimamų sprendimų kokybė.

Tai nėra vienintelis keistas Bezoso pasitarimų bruožas. Jis taip pat reikalauja, kad pasitarimai prasidėtų atmintinės skaitymu, kad visi dalyviai gerai žinotų, apie ką bus kalbama. Dalyvių skaičius taip pat yra griežtai reguliuojamas – jų turi būti tiek, kad visiems pavalgyti pakaktų dviejų picų.