Stengsimės, kad visos priemonės, kurias turi ne tik SADM, bet ir Švietimo, Ekonomikos ministerijos, tarpusavyje suteiktų geriausią rezultatą atsigauti ekonomikai, o sykiu ir gerėti nedarbo tendencijoms“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė M. Navickienė.

Jis akcentavo, kad kai kurios ankstesnės Vyriausybės priemonės, kurių buvo imtasi pirmojo karantino metu, pagreitino nedarbo rodiklių augimą.
„Man atrodo, reikia pabrėžti, kad kai kurios priemonės, kurios buvo pritaikytos pirmojo karantino metu, nebuvo labai taiklios ir, mano įsitikinimu, šiek tiek katalizavo ir pagreitino nedarbo rodiklių augimą, būtent kai buvo galima registruotis Užimtumo tarnyboje tik tam, kad gautum 200 eurų išmoką“, – sakė M. Navickienė.

„Dabar priemones šiek tiek subalansavome, tačiau bet kuriuo atveju turime suprasti, kad nedarbo problema yra didelė problema, ypač kalbant apie verslo atsigavimo klausimus, per kiek laiko atsigaus darbdaviai, kada mes galėsime atnaujinti visas aktyvias darbo rinkos priemones“, – pridūrė ministrė.

Kalbėdama apie 200 eurų išmoką, ji sakė, kad šiuo metu ją gali gauti tie žmonės, kuriems jos reikia labiausiai.

„Ji veikia, ją gali gauti žmonės, kuriems tos išmokos reikia labiausiai – tie, kurie prarado darbą per karantiną arba tris mėnesius iki karantino. Tai yra didelis apsunkinimas, nes puikiai suprantame, kad kai darbas prarandamas tokiu metu, galimybė susirasti kitą yra tikrai smarkiai apribota“, – nurodė M. Navickienė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, registruotas nedarbas sausio 1 dieną siekė 16,1 proc.,

Gruodį Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje registruota 22,5 tūkst. darbo pasiūlymų.

Į Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyrius per gruodžio mėnesį kreipėsi 22 tūkst. darbo neturinčių asmenų. Užimtumas suteiktas 25,7 tūkst. asmenų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)