„Nesame pasiruošę peržiūrėti pensijų antros pakopos. Per mažai laiko praėjo ir turime per mažai duomenų priimti sprendimus, ar reikalingi esminiai pokyčiai“, – trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete teigė socialinės apaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Vyriausybės programoje numatytas siekis, kad privataus pensijų kaupimo sistema būtų efektyvi, aiškiai reglamentuojama, pastovi, skaidri ir užtikrinanti teisėtų lūkesčių principo įgyvendinimą. Taip pat siekiama sukurti galimybę investuoti į Lietuvos strategines reguliuojamas įmones, taip užtikrinant, kad Lietuvos pensijų fondų (...) lėšos būtų investuojamos Lietuvoje, o ne užsienyje.

Ministrė komiteto nariams ir toliau žadėjo „sistemiškai ir iš esmės“ žiūrėti, kaip veikia dabartinė pensijų sistema.

Vyriausybės programoje teigiama, kad senėjanti visuomenė lemia poreikį skirti vis didesnę valdžios sektoriaus išlaidų dalį socialinio draudimo pensijoms.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada dar šiemet įteisinti vienišo asmens išmoką, o našlių pensijų panaikinti. Tarp prioritetinių veiksmų minimas pensijų indeksavimo peržiūrėjimas, spartesnis šalpos pensijų didinimas, valstybinių pensijų reforma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)