„Diskusijos vyksta, kaip žinote, Trišalėje taryboje sutarimo dėl MMA dydžio nebuvo. Šiuo metu Finansų ministerijoje vyksta diskusijos apie MMA kėlimą net labiau nei buvome kalbėję iš pradžių – apie 703 eurus“, – žurnalistams trečiadienį sakė M. Navickienė.

„Tačiau galutiniai sprendimai bus priimti spalio mėnesį, kaip ir visais kitais laikotarpiais“, – pridūrė ji.

Trišalė taryba dėl MMA didinimo bendro sutarimo nerado ir Vyriausybei pateikė skirtingas pozicijas.

„Kaip ir visada, Trišalėje profsąjungos nori didesnių ir dar didesnių atlyginimų, darbdaviai galbūt turi rezervuotesnį požiūrį. Šioje vietoje reikia ieškoti konsensuso, jo neradus, sprendimą priima Vyriausybė. Dabar yra ieškomos ir skaičiuojamos realios biudžeto galimybės, kiek ta MMA galėtų pakilti nuo sausio mėnesio“, – sakė ministrė.

Anksčiau Finansų ministerija ir Lietuvos bankas siūlė MMA nuo kitų metų didinti 61 euru (9,5 proc.) iki 703 eurų. Dabar MMA siekia 642 eurus.

Darbuotojų atstovai siekė, kad MMA būtų didinama iki 750, o darbdavių – kad ji nebūtų didinama, kol nėra aiškūs pandemijos padariniai šalies verslui.

Trišalė taryba yra sutarusi, kad MMA ir vidutinio darbo užmokesčio (VDU) santykis neturi būti mažesnis kaip 45 proc. ir didesnis kaip 50 proc., bei turi atitikti ketvirtadalio didžiausią santykį tarp VDU ir MMA turinčių ES valstybių vidurkį, kuris numatomas pagal paskutinių trejų metų duomenis.

Darbo kodeksas numato, kad MMA galima mokėti tik už nekvalifikuotą darbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)