Ministrei pristatytas „Lifosos“ veiklos atnaujinimo planas ir įmonės darbuotojų padėtis, penktadienį pranešė bendrovė.

„Puikiai suprantame „Lifosos“ ekonominę ir socialinę reikšmę ne tik Kėdainių kraštui, vidurio Lietuvai, bet ir visai šaliai. Sklandus, greitas, tarptautines sankcijas atitinkantis bendrovės veiklos atnaujinimas yra ir įmonės vadovų, ir darbuotojų, laikinojo administratoriaus ir valstybės institucijų interesas. Būtina telkti visas pastangas, kad įmonė, kaip numatyta, gamybinę veiklą galėtų kuo greičiau tęsti“, – panešime cituojama M. Navickienė.

Susitikime su bendrovės vadovybe, laikinuoju administratoriumi ir darbuotojų profesinių sąjungų atstovais ministrė informuota, kad kitą savaitę gamykloje ketinama pradėti planinius remonto darbus, sugrįš daugiau nei šimtas iš 468 šiuo metu prastovose esančių darbuotojų.

Iki rugpjūčio vidurio bendrovė ketina susigrąžinti iki 80 proc. visų darbuotojų, gamybą „Lifosa“ yra numačiusi atnaujinti rugpjūčio 7 dieną.

Dabartinė padėtis yra vienas iš sudėtingiausių bendrovės gyvavimo etapų, sako „Lifosos“ atstovai.

„Šie metai yra kone sudėtingiausi per visą „Lifosos“ gyvenimo istoriją. Visiškai suprantama, kad nežinios ir nerimo darbuotojų komandoje netrūksta“, – sakė įmonės personalo direktorė Asta Švobienė.

Bendrovės laikinojo administratoriaus įgaliotas asmuo Rimvydas Vaštakas sako, kad pagrindiniu tikslu išlieka gamybos atnaujinimas rugpjūčio pradžioje.

„Bendradarbiaujame su „Lifosos“ vadovybe, konstruktyviai ir operatyviai aptardami visus kylančius klausimus ir rasdami bendrus sprendimus. Drauge siekiame bendro tikslo: užtikrinti sklandų įmonės veiklos atnaujinimą jau rugpjūčio 7 dieną bei tvarią, sėkmingą tolesnę savarankišką gamyklos veiklą", – teigė R. Vaštakas.

Laikinasis administratorius privalo užtikrinti, kad iš įmonės sandorių tiesioginės ar netiesioginės naudos negautų sankcionuoti asmenys.

„Lifosos“ sąskaitos įšaldytos kovo 9-ąją, kai Europos Sąjunga paskelbė sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai. Balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“ (dabar „EuroChem Europe“), kurios 90 proc. priklauso A. Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“. „EuroChem Group“ kovo 10 dieną pranešė, kad A. Melničenka nuo kovo 9 dienos atsistatydino iš jos direktorių valdybos, jis taip pat esą nebėra pagrindinis grupės naudos gavėjas.

R. Ivanovienė kovo viduryje pranešė, kad A. Melničenka savo akcijas perrašė žmonai.

„Lifosoje“ iki sankcijų taikymo dirbo 1030 darbuotojų, šiuo metu jų yra 960, rodo „Sodros“ duomenys.

„Finance Guru“, kartu su partneriais „Zeta Law“, „Ernst & Young Baltic“, „EY Law“, „Grant Thornton Baltic“ bei „Domus Sola“, Finansų ministerija laikinąja bendrovės administratore paskyrė gegužės 23-iąją, administratorė skiriama metams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją