Skurdo problemas privalome pradėti spręsti kuo greičiau, sako S. Krėpšta.

„Mes vertiname, kad tai yra pirmas žingsnis gerovės valstybės link, ir mes taikomės į vienas iš didžiausių Lietuvos problemų – tai pajamų nelygybė, skurdas. (...) Tarp pensininkų daugiau nei 40 proc. skursta, ir čia esame priešpaskutiniai Europoje po Bulgarijos. Norisi šias problemas pajudinti iš mirties taško,“ – ketvirtadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė S. Krėpšta.

Prezidento teikti pasiūlymai, jo teigimu, yra siūlymas į rudenį Seime tvirtinamą kitų metų biudžetą įtraukti socialinių problemų mažinimui skirtų padidintų lėšų eilutę. S. Krėpšta taip pat atkreipė dėmesį, kad prezidento siūlymuose yra pateikiami būdai ir kaip tas lėšas siūloma surinkti.

„Svarbus dalykas, kad šį rudenį Seime bus svarstomas biudžetas, o tai yra svarbus įrankis apskritai valstybės valdyme ir, be abejo, skurdo mažinimo prasme. Norisi suspėti, tas biudžeto traukinys yra iš dalies išjudėjęs iš stotelės, jis rengiamas nuo pavasario. Norisi, kad tam tikri elementai atspindėtų jau šį rudenį,“ – LTR radijuje kalbėjo G. Nausėdos Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas.

S. Krėpštos teigimu, siūlomi skirti papildomi 100 mln. eurų skurdo mažinimui padėtų išlaisvinti vienus mažiausiai pajamų turinčius žmones – pensininkus iš santykinio skurdo spąstų. Jų pajamos turi augti sparčiau nei vidutinis atlyginimas, sako prezidento patarėjas.
„Jeigu mes kiekvienais metais sugebėtume žengti kad ir po nelabai didelį žingsnį į priekį, per penkerius ar dešimt metų mes tikrai gana toli nueitume,“ – pridūrė jis.

G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas S. Krėpšta taip pat atkreipė dėmesį į mažo šalies biudžeto problemą. Pertvarkydama biudžeto pajamas ir jas didinama Lietuva, sako jis, ruošiasi ateičiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)