Penktadienį šalies vadovas nuotoliniu būdu kalbėjosi su Druskininkų, Alytaus rajono, Alytaus miesto, Varėnos rajono ir Lazdijų rajono merais, su kuriais aptarė ir turizmo klausimus.

„Turizmo plėtros klausimas tampa ypatingai svarbus pandemijos kontekste, nes pandemija mus išmokė kai kurių dalykų ir leido padaryti labai svarbias išvadas. Mano giliu įsitikinimu, ji parodė didelį Lietuvos turizmo sektoriaus potencialą plėtrai. Tai mes pamatėme iš savo žmonių elgesio, kurie atrado Lietuvą iš naujo ir bent iš dalies kompensavo užsienio turistų srauto sumažėjimą“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas akcentavo, kad turizmą reikia laikyti „ne popieriniu, o realiu prioritetu.“

„Turime daryti viską, kad būsimas ekonomikos ir inovacijų ministras ar ministrė aiškiai suvoktų šito prioriteto svarbą ir galėtume drąsiai ir kartu daryti spendimus, kurie didintų mūsų valstybės patrauklumą turizmui, motyvuotų savivaldybes ieškoti būdų, kaip padidinti turistų srautus ir finansiškai motyvuoti jas tai daryti“, – sakė G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, „šiuo metu tos savivaldybės, kurios pakankamai gerai ir dinamiškai sprendžia turistų pritraukimo klausimus, finansine prasme ypatingų papildomų paskatų nepatiria arba tos paskatos yra per mažos.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)