Šalies vadovo komunikacijos patarėjas Antanas Manstavičius informavo BNS, kad susitikime taip pat bus kalbama saugaus ir patikimo valstybės duomenų ir registrų valdymo bei turizmo klausimais.

Valdžios institucijos kol kas nėra galutinai sutarusios dėl planuojamo steigti valstybinio banko koncepcijos, tačiau preliminariai sutariama, kad jis neturėtų teikti mažmeninės bankininkystės paslaugų.

Birželio pabaigoje Seimas pavedė Vyriausybei pradėti valstybinio banko steigimo procedūras – iki rugsėjo ji turėtų pradėti konsultacijas su Europos Komisija dėl techninės paramos. Be to, banko kūrimas pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Europos Komisijos teigimu, šiuo metu Lietuvos bankų sektorius yra vienas labiausiai koncentruotų ES, todėl didėja ir sisteminė rizika. Trims didžiausiems bankams „Swedbank“, SEB ir „Luminor“ priklauso apie 80 proc. rinkos.

Paskutinis valstybės valdytas Žemės ūkio bankas privatizuotas 2002 metais, jį nupirko Vokietijos bankas „Nord LB“ (dabar „Luminor“). Metais anksčiau buvo parduotas ir Lietuvos taupomasis bankas, kurį įsigijo Estijos „Hansabank“ (dabar „Swedbank“).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)