„Viena iš galimų krypčių – laikinas gyventojų pajamų mokesčio sumažinimas krizės laikotarpiu. Turime puikią progą pakeisti iš ankstesnės krizės atėjusį neigiamą naratyvą ir įkvėpti gyventojams daugiau tikėjimo ateitimi“, – pranešime sako G. Nausėda.

Trečiadienį prezidentas su Nobelio ekonomikos premijos laureatu Robertu Shilleriu, Lietuvos parlamentinių partijų, Finansų ministerijos ir Lietuvos banko atstovais bei nepriklausomais ekonomikos ir finansų ekspertais dalyvavo apskritojo stalo nuotolinėje diskusijoje, skirtoje fiskaliniam atsakui į koronaviruso krizę aptarti.

Kaip nurodo Prezidentūra, diskusijos metu daugiausia dėmesio buvo skirta galimoms anticiklinėms mokesčių politikos priemonėms, įskaitant galimą laikiną gyventojų pajamų mokesčio sumažinimą, kompensuojant savivaldybių biudžetų praradimus.

Anot pranešimo, pokalbio metu taip pat buvo įvardintos kitos galimos ekonomikos skatinimo priemonės, tokios kaip socialinių ir nedarbo išmokų tobulinimas, pridėtinės vertės mokesčio tam tikroms veikloms ar prekėms mažinimas, socialinio draudimo įmokų dalinis kompensavimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)