„Naujosios Vyriausybės uždavinys yra pasiekti, kad biudžete būtų numatyti pinigai šitoms priemonėms finansuoti, nes be jų išgyventi antrąją koronaviruso bangą bus labai sudėtinga“, – pirmadienį savo komentare sakė valstybės vadovas.

„Sutikime, kad pirmoji koronaviruso banga buvo dar palyginti nedidelė, ir leido mūsų ekonomikai veikti gana normaliu režimu“, – teigė jis.

Pasak prezidento, antrosios bangos padariniai šalies ekonomikai bus rimtesni.

„Dabar matome, kad antrosios bangos pasekmės ne tik Lietuvos ekonomikai, bet ir mūsų eksporto rinkoms yra kur kas gilesnės, dėl to paramos mūsų verslui, mūsų darbuotojams siekiant palaikyti pajamas, darbo vietas tos priemonės turės būti taikomos ir jos kainuos tikrai nemažai pinigus“, – sakė G. Nausėda.

Anot jo, padėti verslui reikės didėjančios valstybės skolos ir gana didelio valstybės deficito sąskaita.

Prezidentas pirmadienį pakartojo, kad palaiko sekmadienį Ingridos Šimonytės Vyriausybės įvestus karantino sugriežtinimus.

„Šių priemonių būtinai reikėjo imtis, kadangi iki tol taikytos priemonės nedavė to rezultato, kurio tikėjomės“, – tvirtino valstybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad Lietuva negali susitaikyti su tuo faktu, kad pagal susirgimų koronavirusu skaičių jau ima kopti į pirmąsias eiles tarp Europos Sąjungos valstybių blogąja to žodžio prasme.

„Privalome daryti viską, kad mūsų sveikatos sistema nesulūžtų ir kad sveikatos priežiūrą ir gydymą gautų ne tik tie žmonės, kurie serga koronavirusu ir turi tam tikrų komplikacijų, bet ir kitų ligų turintys žmonės“, – sakė prezidentas.

Vyriausybė sekmadienį nusprendė pratęsti ir sugriežtinti karantiną. Nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.

Vienų namų gyventojams arba ne daugiau kaip dviem žmonėms bus leidžiama išvykti pasivaikščioti atvirose vietovėse savivaldybės ribose, nesusitinkant su kitais žmonėmis.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)