Kalbėdamas apie jau kurį laiką laisvą Ekonomikos ir inovacijų ministro kėdę prezidentas teigė, kad šiuo klausimu jau yra pajudėta iš mirties taško.

„Šiuo atveju kalbame apie du galimus variantus, abu yra susiję su tam tikrais aspektais, dėl kurių sprendimas dar nėra priimamas. Bet palyginti su tuo, kas buvo anksčiau, kai buvo sakoma „arba ponas Savickas, arba jokio“, esame padarę pažangą. Atsirado kiti kandidatai“, – prasitarė G. Nausėda.

Paklausus, ar abu kandidatai priimtini tiek jam, tiek S. Skverneliui, buvo teigiama, kad vienas iš kandidatų priimtinas abiems pusėms, bet „variantas sudėtingas“.

„Tai yra variantas, kuris man būtų visiškai priimtinas. Tačiau tuomet reikėtų ieškoti kitoje ministerijoje ministro“, – sakė jis.

Paprašius patikslinti, ar kalbama būtent apie dabartinį energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną, G. Nausėda tai patvirtino.

Gitanas Nausėda

„Aš kalbu apie poną Vaičiūną. Aš norėčiau, kad ponas Vaičiūnas būtų ekonomikos ir inovacijų ministru likus keliems mėnesiams iki kadencijos pabaigos“, – sakė jis.

Paklausus, ar S. Skvernelis taip pat pritaria šiai šalies vadovo minčiai, G. Nausėda atsakė: „Sakykime, taip“.

„Šiuo metu turbūt daug kas priklauso nuo pono Vaičiūno apsisprendimo. Aš jį labai drąsinčiau šias pareigas užimti, niekas dar oficialiai neteikia pasiūlymo, kol nėra sutikimo“, – teigė prezidentas ir pridūrė, kad kol kas apie tai, kaip apie įvykusį faktą kalbėti dar negalima.

„Tiesiog tai mano nuomonė – šis jaunas žmogus, sukaupęs patirtį, užsirekomendavo kaip puikus energetikos ministras, manau, galėtų vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, juo labiau – energetikos sektoriuje viskas yra tvarkoje“, – sakė šalies vadovas.

„Žmogus pats gali priimti sprendimą“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)