„Elgiamės labai atsakingai, teikiame tiek mokesčių pajamas didinančias priemones, tiek ir atitinkamai socialines išlaidas didinančias priemones. Kai yra reikalaujama, kad jeigu siūlai kažkokias priemones, kurios didina valstybės išlaidas, būk malonus, pasiūlyk ir biudžeto pajamų šaltinius, tai mes padarėme tą labai konkrečiai, pasiūlydami tiek ne visai populiarias mokesčius didinančias priemones, kurios atneš papildomų pajamų į biudžetą, tiek tas priemones, kurios ir yra gerovės valstybės sudėtinė dalis“, – į Eltos klausimą atsakė prezidentas.

„Jei ponas Šapoka nesupranta, kas yra gerovės valstybė, jam teks mokytis“, – pridūrė G. Nausėda.

Prezidentas patvirtino, kad dėl mokestinių pakeitimų jau buvo kalbėta su finansų ministru.

Vilius Šapoka
„Kalbėjome apie tai (su V. Šapoka. – ELTA). Tikiuosi šio žmogaus gebėjimų reaguoti į situaciją, bet jei nesiseks, tada žiūrėsime, ką galima padaryti“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad finansų ministras, komentuodamas prezidento G. Nausėdos pasiūlymus kitąmet socialinės apsaugos išlaidas padidinti 100 mln. eurų, prakalbo apie būtinybę nusiimti rožinius akinius. Viena vertus, ministras teigia, kad džiaugiasi, jog yra pateikta idėjų, o Prezidentūra gilinasi į situaciją, tačiau, kita vertus, V. Šapoka siūlo 2020 m. biudžetą formuoti nekeliant visuomenei didesnių nei valstybė pajėgia lūkesčių.

Prezidentūra trečiadienį pranešė, kad G. Nausėda Seimui teiks svarstyti Pelno mokesčio, Gyventojų pajamų mokesčio ir Akcizų įstatymų pataisas. Taip pat – įstatymų pataisas, kurios sudarys sąlygas sparčiau didinti senatvės pensijas ir pagerinti senatvės pensijos išankstinio skyrimo sąlygas, taip mažinant 41,7 proc. siekiantį pensininkų skurdą, pajamų nelygybę ir socialinę atskirtį. Taip pat bus mažinamas neįgaliųjų skurdas, siekiama sparčiau didinti mažų pensijų priemokas, šalpos pensijas ir valstybės remiamas pajamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)