Naujosios stotys užtikrins kokybiškas, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančias televizijos, radijo ir interneto transliacijas visiems LRT kanalams, teigia transliuotojas.

Anot pranešimo, labiausiai naujosios televizinės technikos pajėgumai atsiskleis sporto ir muzikos transliacijų metu - žiūrovai transliacijas matys HD kokybe, su pakartojimais, erdviniu Dolby surround garsu. KTS-X ir KTS-mini transliuos ir iš 100-mečio „Dainų šventės“, popiežiaus vizito Lietuvoje, Lietuvos futbolo rinktinės atrankinių varžybų ir t.t.

Didžioji KTS-X - 24 tonas sveriantis 12 m ilgio vilkikas, jį į transliacijas lydės pagalbinis 17 tonų 10 m ilgio vilkikas. Pagrindiniame automobilyje įrengtos darbo vietos ir įranga, pagalbinis skirtas kilnojamosios įrangos vežiojimui ir transliacijos metu dirbančiam personalui.

„Ankstesnis mūsų turėtas KTS-3 buvo visiškai moraliai ir fiziškai nusidėvėjęs sunkvežimis „Kamaz“, paskutinį kartą modernizuotas 2003 metais. Buvo SD kokybės, 6 kameros, pultas vienos juostos, be jokių pakartojimų. Ir nors televizijos technika tobulėja kasmet, tikimės, kad LRT žiūrovai naujųjų KTS galimybėmis mėgausis mažiausiai 10 metų“, - pranešime cituojamas LRT Technologijų departamento vadovas Arnas Zuikis.

Pasak A. Zuikio, naujosios KTS privalumus labiausiai atskleidžia sunkvežimis su išskleidžiamais šonais (kėbulo išskleidimą ir suskleidimą valdo mikroprocesoriniai valdikliai, tai atliekama vienu mygtuko paspaudimu), tokiu atveju atsiranda papildomų darbo vietų ypač dideliems renginiams. Techniškai yra galimybė vienu metu daryti dvi visiškai atskiras programas, kitais atvejais įranga dirba kaip pagrindinės programos rezervas. Vaizdo pultas - 3 skirtingų mikšeravimo juostų, daug efektų, dvi vaizdo pakartojimų vietos, daugiakanalis vaizdo įrašų serveris, du grafikos generatoriai, garso įranga pritaikyta apdoroti iki 4 Dolby surround garso programų, daugiakanalis garso įrašas - iki 196 garso takelių.

KTS-mini išskirtinumas, anot pranešimo, kad tai - pirmoji kilnojama televizijos stotis Lietuvoje, turinti palydovinę perdavimo įrangą. Ši kilnojama stotis turi 5 vaizdo kameras, iš kurių viena yra bevielė. Taip pat turi kompaktiškas vaizdo pakartojimų, grafikos ir garso režisūros darbo vietas.

Ir KTS-X, ir KTS-mini turi elektros generatorius, KTS-X ~40 kW, mini ~ 15 kW, tad gali dirbti visiškai autonomiškai, neprisijungę prie elektros tinklo.