Priejuros.lt ir prieezero.lt svetainių atstovas Laurynas Šertvyčius laidoje „Delfi diena“ pasakojo, kad lyginant su praėjusiais metais, užsakymų Palangoje sumažėjo beveik trimis kartais, Kuršių nerijoje – šiek tiek daugiau nei 2 kartais.

„Tendencija aiški – žmonės bijo, neskuba. Palangoje laisvų vietų dar tikrai yra. Lyginant su ankstesniais metais, nėra įprasta, kad tokiu metu dar būtų galima rasti, kur Palangoje atšvęsti Naujus metus. O Kuršių nerijoje – tiek Nidoje, tiek Preiloje, Pervalkoje – laisvų vietų praktiškai nėra. Pas vienus užsakyta 70–80, pas kitus – 100 proc.“ – sakė L. Šertvyčius.

Anot jo, Kuršių nerijoje lietuviai moka tikrai daug, kainos buvo pakilusios dar vasarą.

„Kuršių nerijoje lietuviai moka ir gali leisti sau daug, nes šiemet ir vasarą kainos buvo pašokusios į viršų dėl didžiulės paklausos. O Palangoje, Šventojoje kainų lygis yra maždaug išlaikytas. Dažniausiai kalėdiniu laikotarpiu nuomotojai taiko vasaros sezono kainas“, – aiškina jis.

Tuo metu Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vadovė Agnė Vaitkuvienė sako pastebėjusi, kad karantinas žmones išgąsdino.

„Iki karantino paskelbimo kaimo turizmo sodybų Naujiems metams rezervuota buvo daug, ypač namelių šeimai, dviem šeimoms. Prasidėjus karantinui užsakymai sustojo, laukiame ir žiūrime, ar apskritai galėsime švęsti“, – pasakoja A. Vaitkuvienė.

Užsakymai, anot jos, kol kas neatšaukinėjami, kainos taip pat tokios pačios kaip vasaros savaitgalį. Tiesa, vasarą kai kurios kaimo turizmo sodybos, A. Vaitkuvienės teigimu, nukentėjo labai smarkiai.

Šiemet šventės sumažėjo, jei anksčiau švęsdavo ir 50, ir 80 žmonių, tai šiemet vestuves šventė ir 15 žmonių. Verslo renginių praktiškai nebuvo, tai sodybos, kurios į tai orientavosi, tikrai labai nukentėjo“, – laidoje „Delfi diena“ sako Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)