Nuo šių metų pradžios „Sodra“ skelbia daugiau kaip 3 darbuotojus turinčių įmonių ir organizacijų darbuotojų algų vidurkius.

Iki metų vidurio didžiausių algų dešimtuke būdavo ne viena įmonė, kurioje fiksuotas 20 tūkst. Eur ir didesnis atlyginimas. Tačiau rugpjūtį tokių algų neliko.

Praėjusį mėnesį pirmoje vietoje pagal atlyginimų vidurkį (neatskaičius mokesčių) buvo informacinių technologijų bendrovė „Google Lithuania“. Jos darbuotojų algų vidurkis buvo 10,8 tūkst. Eur.

Antroje vietoje su 8,8 tūkst. Eur algų vidurkiu atsidūrė dešimtuko naujokė nekilnojamojo turto bendrovė „Schage Real Estate“, kuri investuoja į biurų, gyvenamąsias, komercinei veiklai skirtas patalpas, jas nuomoja ir parduoda. Geriausiai žinomas jos projektas – neseniai Vilniaus Konstitucijos pr. atidarytas verslo centras „Quadrum“.

Rugpjūtį trečioje vietoje su 8,8 tūkst. Eur atlyginimų vidurkiu buvo pasaulinio farmacijos milžino atstovybė Lietuvoje „Merck Sharp & Dohme“.

Toliau rikiuojasi dar dvi IT bendrovės – „Samsung Electronics Baltics“ ir „Microsoft Lietuva“. Šiose įmonėse rugpjūtį atlyginimų vidurkis buvo atitinkamai 8,5 tūkst. Eur ir 8,3 tūkst. Eur.

Nuolat į didžiausias algas mokančių dešimtuką papuolančios bendrovės „Energogrupė“ ir „Oracle East Central Europe“ praėjusį mėnesį vidutiniškai mokėjo 7,8 tūkst. Eur ir 7,7 tūkst Eur atlyginimą neatskaičius mokesčių.

Dešimtuką užbaigia krovinių gabenimo bendrovė „OLA Overseas Liner Baltic“ (7,4 tūkst. Eur), „Amic Lietuva“, t. y. buvusi „Lukoil“ (7,2 tūkst. Eur) ir turtingiausio šalies verslininko Nerijaus Numavičiaus šeimos biuro bendrovė „Talka LT“ (6,9 tūkst. Eur).

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje yra 838 Eur neatskaičius mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)