Prašymą areštuoti nekilnojamąjį turtą, o jo nesant – pinigines lėšas, teismui pateikė skandalingojo verslininko Jurijaus Borisovo sūnus Pavelas Borisovas.

Jis teigia, kad dar 2012 m. su L. Pinkevičiumi sudarė paskolos sutartį ir iki šiol neatgavo daugiau kaip 32 tūkst. eurų.

Ieškinys Vilniaus miesto apylinkės teismui buvo pateiktas šių metų gruodžio pradžioje. Tačiau jo suma dar gali būti patikslinta ir jeigu jis viršys 43 tūkst. Eur sumą, turėtų būti perduotas nagrinėti aukštesnės instancijos teismui.

Vykdydami teismo nutartį antstoliai jau aprašė L. Pinkevičiui priklausantį nekilnojamąjį turtą Trakų rajone, Lentvaryje – kaip žinia, dar rugsėjo pabaigoje kaunietis verslininkas Ugnius Kiguolis varžytinėse yra įsigijęs L. Pinkevičiui priklausantį dvarą, tačiau kai kurie ūkiniai pastatai, esantys šalia jo, iki šiol oficialiai priklauso nekilnojamojo turto statybų bendrovę valdančiam L. Pinkevičiui.

Antstoliai areštavo vandens malūną, arklidę, kluoną bei kitus inžinerius ir kiemo statinius.

Lietuvoje gyvenantis J. Borisovo sūnus taip pat vykdo įvairius nekilnojamojo turto projektus – sutartį dėl paskolos suteikimo L. Pinkevičiui jis pasirašė dar tuo metu, kai jis buvo susituokęs su dabartine savo verslo partnere Aygozel Gulmedova. Tiesa, jų santuoka buvo nutraukta 2013 m., verslininkė yra įsigijusi bendrovę, kuri valdo nekilnojamąjį turtą „Vilniaus Vartų“ teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)