27-erių vilnietis Karolis Nenartonis pirmą verslą Palangoje užkūrė pernai, atidarydamas tailandietiškų ledų kioskelį, o šįmet, vos prasidėjus vasarai, langines atvėrė dar vienas jam priklausantis kioskas, kuriame kepamos ilgiausios kurorte bulvytės.

„Pamačiau jas Honkonge, ten tai labai populiarus gatvės maistas, eilėse žmonės stovi, – pasakojo K. Nenartonis. – Jų skonis panašus į kroketų, tačiau įspaudžiama šviežių bulvių masė.“

Paprašius iškepti bulvių, už prekystalio dirbantis jaunuolis ištraukia indą su mase, panašia į bulvių košę, tačiau K. Nenartonis suskuba paaiškinti, kad jie patys bulvių rytais neskuta ir bulvių košės neverda. Ši masė miltelių pavidalu atkeliauja iš Olandijos. Beje, jo teigimu, lygiai tokie patys milteliai keliauja ir į Japonijos kioskus.

Ilgiausios bulvytės Palangoje

Beje, Olandijoje, ant K. Nenartonio teigimu, šios bulvytės nėra populiarios. Jis tvirtino, kad nė vienoje Europos šalyje jos nėra populiarios, tad gali vadintis net šio gatvės maisto pradininkais Europoje.

„Iš panašios masės kepamos ir įprastos fri bulvytės, tik ta masė būna užšaldyta, o šis produktas šviežias, – tvirtino pašnekovas ir pridūrė, kad paruoštos masės galiojimo laikas – vos viena para. – Čia tikros bulvės tik dehidratuotos.“

K. Nenartonis teigė, kad pamatęs šias bulvytes iš karto suprato, kad reikia jas atvežti į Lietuvą. Pernai Palangoje atidarytas tailandietiškų ledų kioskas taip pat buvo greitai sužavėjusi idėja. O kur K. Nenartonis ketina važiuoti šįmet ir ką Palangos poilsiautojams pasiūlys kitąmet? „Pažiūrėsime, koks sezonas bus“, – nusijuokė verslininkas.

Ilgiausios bulvytės Palangoje

Beje, pats verslininkas vilnietis, tačiau jau antrą vasarą verslą vysto kurorte. „Čia vasaros sostinė. Daug žmonių pamatys, visa Lietuva, ne tik Vilnius, – kalbėjo K. Nenartonis. – Ir žmonės ateina, domisi. Tik dieną mažiau, o vakare padaugėja.“

Per dieną verslininko skaičiavimu parduodama iki 150 porcijų, o per Jonines išalkusiems teko stovėti net eilėje. Dažniausiai lietuviai bulvytes gardina pomidorų ar česnakiniu padažu, nors galima rinktis ir iš daugiau pasiūlymų.

O ar verslas pelningas? „Dabar dar ne, bet skaičiuosime vasaros pabaigoje. Nusikėlė vaikų atostogos, jų vasaros pradžioje nebuvo, o vaikai yra pagrindiniai mūsų klientai“, – pasakojo K. Nenartonis.

Ilgiausios bulvytės Palangoje

Tokių bulvyčių Palangoje galima paragauti tik Karolio kioskelyje, tačiau pernai, kai jis čia pradėjo ledų verslą, konkurentai sureagavo labai greitai. „Jau po mėnesio atsirado konkurentų, kurie nukopijavo visą meniu, pažiūrėjo, kaip gaminti ir pradėjo gaminti kažką panašaus. Tik nesigavo taip, kaip mums. Bulvyčių dar nenukopijavo, sunku gauti produktą, iš kurio gaminama“, – kalbėjo K. Nenartonis.

3,50 Eur už lėkštę bulvių – lietuviams brangu ar ne? „Sako, kad galima kibirą bulvių nusipirkti už tiek, bet tokia jau bulvių masės savikaina“, – paaiškino verslininkas.

Ilgiausios bulvytės Palangoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)